Vera Koedooder-Winst in openingswedstrijd Omnisportcentrum

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Winst in openingswedstrijd Omnisportcentrum

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Winst in openingswedstrijd Omnisportcentrum

Winst in openingswedstrijd Omnisportcentrum

15 November 2008 - Daily News. 06.59 uur.
Vera Koedooder schrijft historie ze wint de eerste scratch wedstrijd solo in het velodrome van Apeldoorn.
Solo naar de overwinning op het onderdeel scratch.... Vera Koedooder heeft het plezier in de baan weer gevonden.

Gewoon een opsteker zo'n overwinning en dan nog wel bij de opening van het werkelijk fantastisch mooie sportcomplex annex wielerbaan te Apeldoorn. Vera Koedooder ging er vandoor toen het startschot klonk en niemand van de vrouwen kon haar meer terug halen, of alleen olympischkampioene puntenkoers Marianne Vos zij werd tweede. Marianne was te vermoeid naar haar machtige jump uit het peloton om de sprint te winnen van Koedooder, maar voor een openings wedstrijd was dit een mooi podium die voorgoed de historie in gaat.

Vera is weer regelmatig te vinden op de piste ook van de week in Alkmaar waar ze vriend en vijand te snel af was en het omnium won. Natuurlijk mikt Vera op een goed wegseizoen in 2009 waar de voorbereiding nu ook op afgestemd is. De baan is gewoon leuk en lekker om er te testen hoe de benen zijn en hoe je conditiepeil is gestegen.

Vera Koedooder is ook deelneemster op het NK baan eind december in Apeldoorn en dan komt ze niet specifiek om te winnen en heeft ze ook geen speer punten ze komt relax maar wel uiterst gemotiveerd.

Pakken we winst op een onderdeel dan is dat meegenomen maar we slapen er geen uurtje minder om. Vera was ook verrast te horen dat baancoach Peter Pieters de wacht is aangezegd en vind ook dat het raadselachtig hoe het nu verder gaat met de baanactiviteiten van de KNWU ??

Kortom Vera Koedooder heeft haar naam in de geschriften van de wielerbaan van Apeldoorn laten optekenen en gaat verder als de eerste winnares op die mooie larikshouten piste.

Bron; Bf-one.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koedooder klopt Vos in Apeldoorn
vrijdag 14 november 2008
Tijdens de openingswedstrijd van het Omnisportcentrum in Apeldoorn heeft Vera Koedooder weten te winnen op het onderdeel scratch. Ze bleef Marianne Vos voor in een spannend duel. In de strijd om plaats drie was het Rylana Soepenberg die beginnend baanrenster Moniek Tenniglo wist te kloppen.
Bron; Wielerland.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Omnisportcentrum Apeldoorn geopend

14 november 2008 - In Apeldoorn is vanmiddag het Omnisportcentrum officieel in gebruik genomen. Omdat het wielrennen een belangrijk element van dit centrum vormt, was er veel aandacht voor deze tak van sport. Zo mocht Marianne Vos de drie sprinters Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt wegschieten voor het zetten van een eerste baanrecord op de teamsprint (40,48''). Even later werd met de GP Wieler Magazine de eerste officiele wielerwedstrijd afgewerkt op de spiksplinternieuwe baan. De baan wordt al enige tijd intensief gebruikt door de Talentengroep van de KNWU. Eind december wordt bovendien het Nederlands Kampioenschap op de baan gehouden en in 2011 moet het WK plaats vinden in dit nieuwe Gelderse sportbolwerk.
Bron; Wielermagazine.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitslag GP Doeland - Scratch:

Plaats. Nr. Naam
1 1 Vera Koedooder(Lotto-Belisol)
2 7 Marianne Vos (DSB Bank)
3 2 Anneloes Stoelwinder
4 5 Agnes Ronner
5 11 Monique Tenniglo
6 9 Annika Heijnen
7 10 Hanneke Tenniglo
8 8 Marie Louise Konkelaar
9 6 Chantal van de Berg
10 3 Rylana Soepenberg