Vera Koedooder-Volgend seizoen in het shirt van DSB!

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Volgend seizoen in het shirt van DSB!

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Volgend seizoen in het shirt van DSB!

Volgend seizoen in het shirt van DSB!

Per 1 januari 2007 zal ik gaan rijden voor de DSB Bank Wielerploeg!
Drie weken geleden was ik al overeengekomen met ploegleider Thijs Rondhuis om de ploeg te komen versterken, maar vandaag werd het bericht dan officiëel naar buiten gebracht.

Ik zal het Buitenpoort-Flexpoint Team dus gaan verlaten, waar ik overigens 2 leuke jaren heb gehad. Helaas had ik vorig seizoen nog flink te kampen met mijn linker-bekkenslagader vernauwing waardoor het geen succesvol jaar was (buiten winst in de Flevotour en sprinttrui in Drenthe)...Maar ondanks dat kon ik na mijn operatie in nov. 2005 toch nog op een plaatsje in de ploeg rekenen (wat ik dan ook erg waardeerde), en dit seizoen met o.a. 6 overwinningen weer richting een beter en goed niveau ben gegroeid, wat de komende jaren hopelijk nog weer een stuk beter zal worden...

Vorige maand hadden 3 Trade Teams zich bij mij gemeld, waarna ik toen met 2 ploegen om tafel was gegaan...Inmiddels is dus bekend in welk shirt ik zal gaan rijden in 2007.
Ik heb er enorm veel zin in, en in het onderstaande persbericht kun je lezen dat we een heel mooi en sterk team gaan vormen!


Persbericht:

GRONINGEN (ANP) - Visser en Koedooder maken team DSB Bank compleet

Adrie Visser en Vera Koedooder worden het komende seizoen ploeggenotes van wereldkampioene Marianne Vos bij de vrouwenwielerploeg van DSB Bank. De ploeg onderstreept met de komst van deze beide 22-jarigen een jeugdig karakter, aangezien het team eerder bekend maakte volgend seizoen Linda van Rijen, Sanne van Paassen, Hannah Welter en Noortje Tabak te laten debuteren bij de vrouwen. Visser – die naast de 19-jarige Vos de rol van tweede kopvrouw krijgt - koos voor een vertrek bij het AA Cycling Team van Michael Zijlaard, Vera Koedooder mocht van haar huidige ploeg Buitenpoort-Flexpoint omzien naar een ander team. Beide rensters kunnen zowel op de baan als op de weg uit de voeten. Visser is Nederlands baankampioene op de scratch, de individuele achtervolging en de puntenkoers, op de weg won de renster uit Wieringerwerf dit jaar vijf criteriums. Ook was ze met twee tweede plaatsen in de Tour de l’Aude dicht bij een internationaal dagsucces. Koedooder (uit Bovenkarspel) was in haar juniorentijd tweevoudig wereldkampioene op de baan. Met de komst van de twee nieuwe rensters is de ploeg van manager Henk Heetebrij en ploegleider Thijs Rondhuis compleet, het team ziet er in 2007 als volgt uit:

Marianne Vos, Adrie Visser, Vera Koedooder, Sharon van Essen, Andrea Bosman, Ludovine Henrion (Bel.), Marieke van Wanrooij, Christine Mos, Daniëlle Bekkering, Eyelien Bekkering, Renate Groenewold, Linda van Rijen, Sanne van Paassen, Hannah Welter en Noortje Tabak