Vera Koedooder-Verslag van geslaagde Team dag!

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Verslag van geslaagde Team dag!

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Verslag van geslaagde Team dag!

Verslag van geslaagde Team dag!

  • 20060303151829.jpg
  • 20060303151840.jpg
Buitenpoort - Flexpoint Team dag 2005

Na een ontzettend succesvol eerste jaar van het BFL - Team, werd er gisteren op 30 november samen met (de meeste) sponsoren en (de meeste) rensters van 2005 & 2006 een gezellige dag gemaakt in Limburg en Duitsland.
Hierbij waren naast de sponsoren, Jean-Paul, Geert, Mirjam, Sandra, Tanja, Loes, Luise, Suzanne v. V. en ik bij aanwezig. De andere rensters konden helaas niet aanwezig zijn.
Er werd aan mij gevraagd of ik hier een verslag van zou willen schrijven, dus bij deze is dat onderstaand te lezen!

De dag begon om 11.00 uur in het Duitse Aken.
Aangezien dit tijdstip nogal ongunstig is voor noordelingen in file- minded Nederland, kreeg ik de gelegenheid van de ploeg om samen met Loes en Geert dinsdagavond in Hotel v/d Valk Maastricht te overnachten. Dit was natuurlijk super geregeld!
Nadat Geert & ik Luise hadden opgepikt bij Maastricht Airport en na een goed ontbijtje gingen we dinsdagochtend richting Aken.
Hier verwelkomde Co- sponsor Bombardier ons onder het genot van een lunch met een uitleg over het hoe, wat en ontstaan van het grote bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van treinen, waaronder onze NS treinen (waarbij ik toevallig ook gister -en vandaag hoorde dat ik op 2 NS treinen sta die door Nederland rijden in het kader van sponsoring als Partner in sport van NOC*NSF 2005-2008).
Het werd allemaal verteld in het Duits, dus dat was voor mij weer behoorlijk hersenkraken nadat ik op de Middelbare school voor het laatst Duitse les heb gehad…
Ich hatte gestern abend dan ook maar meteen met ploeggenootje Luise afgesproken dat we voortaan maar wat mehr in het Deutsch moeten gaan sprechen…(ook nu we voor 2006 3 Deutsche Damen in das team haben!)
Enfin, deze bijeenkomt en rondleiding in de ochtend / begin van de middag was erg leuk!
Op de eerste plaats was het sowieso weer erg leuk om teamgenoten na lange tijd weer (in het echt) te zien en te spreken. Verder was het ook erg interessant om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij de organisatie en bouw van een trein! Iets waar je eigenlijk nooit bij stil staat; wat er allemaal aan vooraf gaat voordat je daadwerkelijk in zo’n ding zit.
En wat hebben we tijdens de rondleiding gelachen om onze mooie gezichten met de hoge veiligheidshelm erop J Dan toch liever een Giro koershelm…
Neem voor informatie over dit bedrijf eens een kijkje op http://www.bombardier.com !!

Na ons bezoek bij Bombardier zijn we (samen met sponsor Nick Janssen van Flexpoint en een potentiële andere sponsor) met z’n allen naar Aken City gereden waar de volgende rondleiding gepland stond, namelijk in het Raadhuis van Aken.
Hier werd er ook weer in het Duits (ik kon het alweer wat beter volgen) verteld over o.a. de geschiedenis en het gebruik van het mooie gebouw, wat zonder alle informatie op zich al een mooie bijzonders waardigheid was om van binnen te zien!

Hierna gingen we (ook in Aken, om de hoek bij het Raadhuis) wat drinken in een gezellige tent.
Dit was op een leuke, écht Duitse kerstmarkt (met véél sfeer), waarover we daarna weer terug liepen naar onze auto’s.

Na deze belevenissen in Duitsland ging de trip verder naar Nederland…
En wel naar het GaiaPark – Kerkrade Zoo (dit park staat in de maand november zeker garant voor een hoop lol…En niet alleen vanwege de dieren….)
Het GaiaPark Kerkrade is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw ontworpen én gebouwd is. Een moderne dierentuin dus, van een jaar oud ongeveer.
Het is bovendien het eerste dierenpark met één centraal thema: de Gaia-gedachte.
De naam van het park verwijst dan ook naar Gaia, de Griekse godin van de aarde, het “moeder aarde symbool” uit de oudheid.
Maar “Gaia” staat ook voor een nieuwe kijk op de aarde als een levende planeet.
Het park is opgedeeld in verschillende leefgebieden, waar ruim 80 diersoorten in een natuurlijke omgeving leven. Dit even ter informatie.
Het leek ons dan ook heel erg leuk om die ruim 80 diersoorten te aanschouwen natuurlijk!

Nadat we na het autoritje vanuit Duitsland, en het wandelen tot in het dierenpark een lekker warm(!) restaurantje tegenkwamen, hadden we hier weer even de tijd genomen om iets te eten en te drinken, met elkaar te praten maar vooral om bij te warmen. Het was ondertussen nogal koud geworden!
Nou, na dit samenzijn hadden we natuurlijk allemaal zin om de dieren te bekijken!
We konden o.a. de Mammoetroute, Dinosafari en de Wereldreis doen…
Dus we begonnen te lopen…
Maar we zagen geen dieren…dus weer even verder lopen…nog geen dieren….weer even verder lopen….Heeee, we zien wat! Oh toch niet J
Tot we na een tijdje 3 giraffen zagen! Yes! Toch nog dieren in het dierenpark!
Verder hebben we uiteindelijk na een erg lekkere en gezellige wandeling door het park ongeveer 8-10 verschillende diersoorten gezien……
Haha, op zich wel humor, maar ook erg jammer…
Ik ben net even naar www.gaiapark.nl/ gesurft, en hier heb ik alsnog wat dieren kunnen bekijken ;-) !

Na dit alles waren we naar Kerkrade gereden, om daar met z’n allen in het restaurant van het Roda JC voetbal stadion te dineren.
Nadat we (erg lekker) hadden gegeten werd er met de sponsoren en de rensters naar een Powerpoint presentatie gekeken & geluisterd o.l.v. Jean-Paul.
Dit was erg leuk! Hier werden o.a. alle hoogtepunten van het seizoen doorgenomen, alle rensters voor 2006 voorgesteld, de doelen van het team geshowd en natuurlijk alle sponsoren (want zonder hen kunnen wij niets) bedankt!!
Hierna hadden we de rest van de avond nog om met elkaar te praten, waarna ik samen met ploegmaatje Luise Keller weer naar V/d Valk Maastricht gereden was om daar (na nog wat Duitse les) lekker te slapen en weer te ontbijten.
Vanmorgen om 08.05 uur zette ik haar weer af bij het Maastrichtse vliegveld, want onze Killer moest voor 8.20 uur inchecken om weer naar Berlijn te kunnen vliegen….

De bijeenkomst van gisteren getuigde weer eens van een goede sfeer in het team, ik vond het dan ook een hele geslaagde dag.
Ik vond het vooral ook weer lekker om veel te wandelen, aangezien ik over 1,5 week pas weer met 10 min. fietsen mag beginnen (mits het zitonderdeel die op het zadel moet, ook helemaal 100% is) !!
De energie is na mijn operatie op 9 november weer aardig goed terug, en dan kan ik straks eindelijk de flinke conditionele achterstand beginnen weg te werken vanaf 12 december!!

Met de steun, successen, moraal, professionaliteit en gezelligheid van de ploeg heb ik veel zin in het volgende seizoen bij het Buitenpoort - Flexpoint Team.
Met daarbij hopelijk van mijn kant wat meer bijdrage aan de successen!!

Sponsoren, JP en alle anderen; Erg bedankt voor de gezellige dag, maar vooral bedankt voor het afgelopen seizoen.

Grüse,


Vera.