Vera Koedooder-Update; sleutelbeen

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Update; sleutelbeen

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Update; sleutelbeen

Update; sleutelbeen

Vandaag weer even tijd voor een update.
Het is inmiddels 2 weken terug, en het herstel van mijn gebroken sleutelbeen gaat aardig goed. Nog wel pijn, en kan nog lang niet alles doen met mijn linkerarm, maar het is gelukkig niet zo pijnlijk meer dan vorige week, ook nog wel aardig wat last van mijn nek en elleboog, maar ook dit zal langzaam aan wel weer beter worden...
Uiteindelijk heb ik 1,5 week niets gedaan na mijn val, en de gemiste training op mijn racefiets zal uiteindelijk ong. 3 weken bedragen verwacht ik.
Eind vorige week ben ik voorzichtig begonnen met fietsen op de boodschappenfiets/citybike van mijn moeder.
Zadel hoger, fietstassen eraf, en met 'n hoog stuur, slag in de wielen en 21 versnellingen rijdt ik hier momenteel mijn rondjes op :-)
In het begin voornamelijk met 1 hand, maar nu kan ik mijn linkerarm ook op het stuur leggen. Iedere keer gaat het iets beter en sneller ;-)
Toch iedere dag ff lekker in de buitenlucht fietsen, vind ik altijd nog beter dan op een hometrainer in de sportschool.
En gelukkig treffen we het in Nederland met het weer in de afgelopen week.

Volgende week woensdag (3 weken na val), zal er voor de 2e keer een röntgenfoto worden gemaakt in Hoorn, wat hopelijk een goed/voldoende aan elkaar gegroeide sleutelbeen laat zien! Eind deze week / begin volgende week zal ik sowieso PROBEREN mijn eerste meters op mijn nieuwe 'Van Tuyl' racefiets te maken (desnoods ingetapet door een fysiotherapeut), ik ben daar nu nog niet aan toe, maar voor mijn gevoel moet dat over max. een week wel gaan lukken, en hopelijk levert dat dan ook weinig problemen en pijn op!!
We gaan het zien, eerst nog even een aantal dagen op de gewone fiets rijden...

Tot zover...

Afgelopen zondagmiddag was ik trouwens nog even te horen op West-Friesland Radio, vanwege de titel W-F Sportvrouw van het jaar en mijn val...