Vera Koedooder-Update; gebroken sleutelbeen...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Update; gebroken sleutelbeen...

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Update; gebroken sleutelbeen...

Update; gebroken sleutelbeen...

  • 20070125163732.jpg
  • 20070125163743.jpg
  • 20070125190853.jpg
  • 20070125191039.jpg
  • 20070125191127.jpg
  • 20070131151542.jpg
  • 20070131151611.jpg
Bij deze weer even een nieuwe update...
Dit keer niet vanuit het hotel in Carson (L.A.) / Amerika, maar vanuit Bovenkarspel...
Ik ben afgelopen maandag op het vliegtuig gestapt in L.A., en dinsdagmiddag weer geland op Nederlandse bodem (met nog 3 mensen v/d begeleiding en de sprintsters Willy en Yvonne).
Best een heel raar idee om nu thuis te zitten, terwijl ik me de afgelopen weken had ingesteld om na de World Cup baan nog een 10-daags trainingskamp te hebben bij Malibu (Californië) met de duurrenners van de baanselectie.....

We zijn inmiddels dus ruim een week verder na mijn valpartij....
Ik heb vorige week vrijdag t/m zondag de World Cup baan wedstrijden in L.A. vanaf de tribune bekeken, waar de Nederlandse equipe in totaal 4 medailles wisten te behalen.
Het was na Sydney en Moskou weer een goed verlopen toernooi voor de ploeg ieder geval, en we staan na deze 3e Wereldbeker op een goede 2e plaats in de Landen ranking, achter Duitsland :-) De afgelopen 2 jaren won Nederland de Wereldbeker, dus hopelijk lukt dat volgende maand tijdens de laatste Wereldbeker in Manchester wéér.
Gelukkig kon Jens nog de koppelkoers rijden op zondag (samen met Pim Ligthart werd hij 7e)! Want door de valpartij kreeg hij de dagen erna toch flink last van zijn onderrug/stuitje, waardoor hij de achtervolging helaas niet kon rijden op vrijdag ochtend, maar met veel massages werd dit in het weekend gelukkig weer beter, en is hij nu ook gewoon op het trainingskamp met de ploeg.
De specialist waar ik vorige week woensdag was geweest voor de röntgenfoto enz., was ook iedere dag op de wielerbaan, hij kon nog wat tips geven en de breuk bekijken.
Het was natuurlijk heel raar dat ik zelf niet mee deed, maar ja.

De training ligt inmiddels dus ook een week stil....
De dag (woensdag) na mijn valpartij heb ik nog een uur gewandeld, om evengoed nog een beetje te 'trainen' en in beweging te blijven, maar dat had toch teveel weerslag en pijn op mijn sleutelbeen dan ik had gedacht. Op donderdag nog ong. 20 min. op een ergometer gefietst, maar met alleen rechtop zitten viel dat ook niet mee.
Vanaf toen heb ik me dus maar wat rustig gehouden, en zal eind deze week weer even opnieuw proberen om rustig en pijnvrij met wat 'training' te beginnen.
De enige manier op dit moment is om te fietsen op een spinningfiets (met een zo'n hoog mogelijk afgesteld stuur voor mijn goede rechter- arm, want met links kan ik nog bijna niets), ik heb alleen een losse roller van mezelf, dus ik moet nog even een spinningbike op de kop zien te tikken voor de aankomende weken, ik kan eventueel gebruik maken van het Enkhuizer Sportcentrum, maar het is toch prettiger om er (evt. meerdere keren per dag) thuis op te fietsen (dus als er nog mensen zijn die er één hebben staan die niet gebruikt wordt....ik hou me aanbevolen ;-) ) ...

Aangezien de Amerikaanse arts Howard Marans (zie plaatjes links) had aanbevolen om in Nederland wekelijks op de foto te gaan, ben ik vanmorgen in de buurt (in Hoorn) weer voor een röntgen plaatje gegaan, en die zal deze dagen beoordeeld worden door de ploegarts. Ik ben benieuwd, hopelijk is het verbeterd ten opzichte van vorige week...
Ik heb wel iets minder pijn overdag gelukkig, maar slapen gaat nog steeds niet zo lekker...
En ik ben ook nog wel moe en een beetje lamlendig, waarvan weet ik niet precies, maar waarschijnlijk heeft mijn lichaam het toch nog vrij druk om te herstellen ;-)
Ik ga vanmiddag wel even testen op de boodschappenfiets hoe dat gaat, en kijken wat de reactie daar op is...

Zo besef je ieder geval wel weer hoe relaxed het is als je lichaam gewoon goed functioneert zonder complicaties en blessures!


Tot zover.....