Vera Koedooder-Tijd voor een nieuws update

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Tijd voor een nieuws update

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Tijd voor een nieuws update

Tijd voor een nieuws update

Het is wel weer tijd voor een nieuws update, de laatste dateert alweer van een maand geleden. Inmiddels alweer diverse koersen gereden zoals de Ronde van Gelderland, GP Wallonië (België), Zoetermeer, Sneek, 4-daagse Gracia Orlova (Tsjechië), Omloop van Borsele & het NSK Koppeltijdrit.
De laatste had ik dan ook gewonnen met Loes Gunnewijk samen...

In Gelderland (16-4) werd ploegmaatje Tanja Hennes knap 2e (S. de Goede won), ik eindigde in het peloton achter de kopgroep van 8, en werd 40e.
De wedstrijd aanvallend gereden met ploegmaatje Linda Serup, en jammer genoeg was er op het einde het beste eraf.
We gingen na die wedstr. meteen door naar België waar we met de ploeg in een hotelletje sliepen om de volgende dag de GP Walonië te rijden. Een snel rondje waar ik weer met een paar ploegmaatjes nog wel het een en ander geprobeerd had om weg te komen, maar het werd een massasprint en ik eindigde weer in het peloton. N. Cooke (Eng.) won die wedstrijd.

In Zoetermeer was er een 5e plek, S. de Goede won de wedstrijd voor A. Grimberg (waren samen vooruit) & ik reed daarachter met Olympisch kampioene S. Carrigan (3e,Aus.), N. Bates (4e,Aus.) & L. Cox (6e,Eng.).
In Sneek eindigde ik in het peloton achter 4 koploopsters als 21e, sprintte na een actieve wedstrijd niet meer mee. J. Wallaard won in deze Friese klassieker.

In Gracia - Orlova presteerden mijn ploegmaatjes weer erg goed! S. Ljungskog werd 2e & L. Kozlikova 5e in het Eindklassement.
Heb zoveel mogelijk meegeholpen waar dat mogelijk was, want voor mijzelf zat er geen hoge klassering in helaas.
Verder werd Susanne nog een keer 2e, 3e, 1e, 2e & 4e! Tanja Hennes werd ook nog eens 2e & 5e en Lada & Sandra nog 4e & 7e in de tijdrit!
Ik had in die tijdrit pech doordat mijn stuurtje eraf ging en in mijn voorwiel terecht kwam waardoor een fietswissel gedaan moest worden. Verder kreeg ik vanaf de tweede etappe ontzettend last van mijn linkerbeen, die blokkeerde en verzuurde ontzettend bij de inspanningen (met daarbij ook in mindere mate mijn rug).
Daarnaast kwamen de chronische zitvlak problemen ook nog weer meer opzetten...Erg balen dus!

Ondertussen bleef ik daar in de week na Tsjechië ook last van houden, en ben momenteel bezig met massage en therapie bij de osteopaat etc. om dit weer z.s.m. te verhelpen!
Waarschijnlijk komt het uit de rug vandaan, want fiets en schoenplaatjes veranderen heeft al niet veel geholpen.
Mede hierdoor liep het afgelopen weekend ook niet zoals het hoorde.
In de Omloop van Borsele (in 2003 een 3e plaats) kwam ik in de 2e groep te zitten (uiteindelijk 3e groep), omdat ik vanwege de pijn en het rare gevoel in linker been niet mijn normale kracht kwijt kon. En op het moment dat door de vele wind de waaiers werden opgezet en het tempo erg hoog lag, de boel dus blokkeerde en gewoon moest passen. De volgende dag (gisteren op 8 mei) was het weer hetzelfde.

In Bemmel (bij Nijmegen) reden Loes Gunnewijk & ik het Nederlands Studenten kampioenschap Tijdrijden.
Wat in Tsjechië gebeurde in de tijdrit, gebeurde nu ook weer, mijn rechter kant van stuurtje ging weer in mijn voorwiel, en vloog daarbij dit keer bijna over de kop, gelukkig bleef het bij een dikke knie en kon ik nog net overeind blijven...
We wonnen nog wel...Jammer genoeg hadden een paar koppels afgeschreven voor deze tijdrit, en bleven we in totaal met nog maar 7 koppels over..
Hopelijk volgend jaar meer deelneemsters dus, want het was verder een super mooi uitgezet rondje...

Hopelijk kunnen de ongemakken aan been, rug, zitvlak (& tijdritfiets ;-) snel verholpen worden, zodat er v.a. woensdag weer geknald kan worden!
Dan is het D.K. Tijdrijden, waarna ik daarna op zaterdag normaal gesproken in Assebroek (België), Oudenbosch (zo.) & D.K. Weg in Maassluis (ma.) rij...

Vanaf morgen wordt ook het 4e (en laatste) kwartaal van dit schooljaar op de Johan Cruyff College ingezet, dus dat wordt weer even werk aan de winkel met weer allerlei nieuwe vakken en lessen.