Vera Koedooder-Terug van een weekje Tsjechië...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Terug van een weekje Tsjechië...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Terug van een weekje Tsjechië...

Terug van een weekje Tsjechië...

  • 20070510085019.jpg
  • 20070510085030.jpg
  • 20070510085050.jpg
  • 20070510085104.jpg
  • 20070510085110.jpg
Ben inmiddels weer terug van een weekje Tsjechië.
Vorige week dinsdag vertrok ik richting Duitsland, samen met de begeleidingsmensen Henk S. (ploegleider), Wilfred (soigneur) en Piet (mechanieker), plus ploegmaatjes Andrea, Marieke, Adrie, Daniëlle en Eyelien.
In het Duitse Rogossen hebben we eerst goed overnacht, waarna we op woensdag weer via Polen doorreden naar Tsjechië. In de middag nog even 1,5 uur los gereden, en we waren klaar voor 4 dagen koers.

Het was voor mij een goede investering.
Wel was het best pittig, 4 heuvelachtige etappes en een tijdrit.
Vooral ook, omdat ik nog maar 7 koersdagen in de benen had zitten dit seizoen en weer een beetje moest wennen om omhoog te rijden, nadat ik dit alweer een tijdje niet meer had gedaan.

In de 3e etappe op zaterdagochtend, reden we een mooie tijdrit (18 km.) over glooiend, vals plat terrein. En hierin werd ik nog verassend 9e.
Het zat namelijk weer niet helemaal mee, en we konden er ook niet veel aan doen ;-)
Eerst werden we in de ochtend opgeschrikt doordat er uit ons hotel (waar we met 3 ploegen sliepen), 5 fietsen van het Zwitserse team ‘Specialized’, en 2 fietsen van Therme waren gestolen!
Mijn fiets lag ook op een andere plaats in de zaal waar al onze fietsen stonden, met een los voorwiel erin! Ik heb dus veel geluk gehad…en ook van de rest van de ploeg was niets meegenomen gelukkig!

Maar goed, nadat we na deze commotie vanuit Orlova (Tsjechië) met een aantal ploegen in colonne via heel veel omwegen, omleidingen en verkeershinder eindelijk bij de startplaats in Detmarovice (Polen) aankwamen, had ik nog maar heel weinig tijd om in te rijden.
De officiële start was namelijk normaal gesproken om 9uur, ik zou 9.14uur starten, maar we kwamen pas rond 9.15uur aan...
En de start werd door dit geintje maar 30 min. uitgesteld door de organisatie.
De eerste 30 tot 40 starters hadden dus pech ;-)
Ik moest dus al om 9.44uur, en om die reden was de voorbereiding verre van optimaal.
Enfin, alle spullen snel uit de auto geladen, opzetstuurtje even goed afgesteld, ong. 5-10 min. op de tacx gereden, snel wielen erin, en ik kon vertrekken.
Doordat alles snel moest, stond de voorrem (en kabels rond opzetstuurtje) nog niet helemaal goed afgesteld, maar goed…
Ik deed de eerste helft relatief rustig aan, en in de 2e helft wist ik nog 2 rensters die voor mij gestart waren in te halen.
Ik dacht dat ik rond de 40e plaats of lager zou zijn geëindigd, maar dit viel dus erg mee.
Judith Arndt (Dui., T-Mobile) won, voor Susanne Ljungskog (Zwe.) en Trine Schmidt (Den.) van Flexpoint.

De 4e middag-etappe bolde ik uit in het peloton, en de overige 3 etappes heb ik, waar ik kon, Andrea ondersteund en uiteindelijk in een groepje de etappes uitgereden op wat achterstand van het peloton of voorgaande (kop)groepen.
De laatste etappe (100 km. in de regen was nog een beetje jammer na een week van mooi weer), voelde ik mijn rug weer en had wat last van mijn buik, dus had ik verder niets geforceerd.

De rest van de ploeg had het in ieder geval heel goed gedaan.
Er waren een paar die net zoals ik heen gingen om beter te worden en te investeren, en een paar wilden kijken hoever ze konden komen in de etappes of het klassement.
Andrea heeft nog steeds de super vorm van de afgelopen weken, en bevestigde dit met een 3e plek in het eindklassement!
Ook pakte ze dagwinst in de eerste etappe, een 3e plek in 2e etappe en het uiteindelijke Bergklassement.

Na een voorspoedige terugreis via Duitsland, waar we van zondag op maandag in Lehnin hadden overnacht , was ik maandag avond weer thuis in het druilerige Hollandse weer...
Al met al was deze koers een goede voorbereiding op de komende weken, heb gelachen en een leuke week met ploegmaatjes en begeleiding gehad.


A.s. zaterdag zal ik rijden in de Omloop van Borsele in s’Heerenhoek (Topcompetitie), waar ik hopelijk net als in 2003 en 2006 (waar ik het podium haalde) weer een goede uitslag of een mooie koers kan rijden! Ieder geval gaan we met de DSB ploeg proberen de oranje leiderstrui te verdedigen, die na de eerste Topcompetitie wedstrijd om de schouders zit van Marianne!
Zondag rij ik dan nog een criterium in Nieuw-Vossemeer.