Vera Koedooder-Terug uit Moskou...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Terug uit Moskou...

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Terug uit Moskou...

Terug uit Moskou...

  • 20061227164109.jpg
  • 20061227164237.jpg
  • 20061227164257.jpg
  • 20061227164306.jpg
  • 20061227164548.jpg
Gisteravond ben ik weer terug gekomen van de Wereldbeker Baan in Rusland.
Ondanks dat het weer erg meeviel, en het lang niet zo koud was als voorgaande winters dat ik er was, kreeg ik het de eerste dagen toch behoorlijk in mijn keel, pijn met slikken etc...
Gelukkig ging dit op vrijdag grotendeels weg, maar kreeg toen bijna direct een verkoudheid, iets wat trouwens alweer een hele poos geleden was...
De wielerbaan scheen nogal stoffig en droog te zijn, waardoor ook best veel andere renners last kregen van de luchtwegen.
Jammer dat ik dan net weer niet helemaal fit was in een belangrijke Wereldbeker week, en ben nog steeds behoorlijk vol op dit moment, maar gelukkig niet ziek of grieperig ofzo...
Dus even een paar daagjes iets rustiger aan, dan wordt dat hopelijk z.s.m. weer wat minder.

Over de koersen; de Puntenkoers en Scratch waren niet gegaan zoals ik gehoopt had, en zoals het had moeten gaan...
Tactisch liep het niet helemaal goed en op de puntenkoers had ik bij 2 ontsnappingen ook net niet het geluk dat ik de 5 punten kon pakken...Een keer werd ik 50 mtr. voor de streep terug gepakt door het peloton, en een keer 3/4 ronde voor een sprint.
Anders had er nog een top-6 klassering ingezeten, maar helaas, viel buiten de top-10 met de 13e stek. De sterke Italiaanse sprintster, Giorgia Bronzini, won de wedstrijd, zij sprokkelde de meeste punten bij elkaar in de sprints.

De piste in Moskou is een snelle, stijle baan waar je vrij moeilijk alleen of met een groepje weg kan rijden. Had dit natuurlijk wel weer meerdere malen geprobeerd, maar het mocht niet baten.
Sommige aanvallen en acties had ik achteraf anders of niet moeten doen, maar helaas kun je de tijd niet terug draaien, al zou je dat soms wel graag willen!
Proberen te leren van acties en beslissingen tijdens de koers is wat je dan maar het beste kan doen en proberen mee te nemen in volgende wedstrijden.
In de scratch eindigde ik in het peloton, maar blijf nog wel gedeeld leidster in het Wereldbeker klassement (samen met de Italiaanse Annalisa Cuccinotta, omdat er 10 verschillende rensters punten hadden gepakt, en géén van dezelfde rensters van de Scratch top-10 in Sydney)...

Verder viel het hotel en de bijbehorende keuken erg mee gelukkig.
Wel iedere dag bijna hetzelfde eten, en na een week hadden we het dan ook wel weer gezien, en gingen zondag avond even een lekkere pizza eten in een leuke tent, niet ver van het hotel.
Daarna hadden we met het team nog even een paar drankjes genomen, en aangezeten met renners en rensters uit verschillende landen die ook allemaal in het hotel verbleven, wat wel weer ff gezellig was.
Er werd natuurlijk ook geproost op het nieuwe Wereldrecord van Theo Bos, die op de 200 mtr. het oude record van 9.86 naar 9.77 sec. wist aan te scherpen!
Ongelofelijk knap, ook zoals hij er naartoe geleefd had...Als het dan nog lukt is helemaal gaaf. Daarnaast won hij nog de sprint, en pakten ook Jens Mouris & Danny Stam verassend goud op de Koppelkoers, en Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis goud op de Teamsprint. We werden met 3 x goud en 2 x zilver uiteindelijk 3e in het landenklassement.

Deze 2e W.B. zit er dus alweer op, nu weer vooruit kijken naar het komende N.K. Baan in Alkmaar (28-30 dec.) en de volgende maanden, waarin weer andere belangrijke wedstrijden zijn...

Tot zover...