Vera Koedooder-Slechte ochtend bij tandarts, goede avond bij D.K.

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Slechte ochtend bij tandarts, goede avond bij D.K.

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Slechte ochtend bij tandarts, goede avond bij D.K.

Slechte ochtend bij tandarts, goede avond bij D.K.

Vanmorgen en vanmiddag dus bij de tandarts geweest (want kampte al een aantal maanden met flinke gevoeligheid en kies/zenuwpijn), en dat was niet zo best allemaal.
Aan de hand van eerder gemaakte foto's bleek in het hele gebit onverwacht onwijs veel aan de hand te zijn. O.a. loszittende vullingen, barsten in het glazuur maar vooral veel gaten!
Een verdoving moest, want er moest flink geboord, gevuld en gerestaureerd worden...
Vandaag werd het ergste aangepakt, over een aantal weken of maanden de rest... (als er dan eindelijk weer een gaatje te vinden is in de agenda van de tandarts en van mij)
Enfin, vandaag dan drie flinke gaten in de linker bovenkant aangepakt.
Waarschijnlijk te lang gewacht om deze actie te ondernemen, want de laatste tijd waren een hoop probleempjes snel erger geworden en voortgewoekerd in mijn gebit.
Bij twee kiezen was het veel erger dan gedacht, (op de foto's zag het er n.l. allemaal niet zo heel erg slecht uit) dat bij het boren bijna de zenuwen geraakt werden.
We konden ze in ieder geval ook zien liggen...
De kern van de kies was zo poreus van binnen dat het zo weg geboord kon worden..
Dus werd er met apart vulmateriaal een beschermlaag aangebracht voor de zenuw, en dan nu de komende maanden afwachten en hopen dat het goed uitpakt...
Als het gaat ontsteken of weer pijn gaat doen, dan zal bij een kies de zenuw moeten worden verwijderd, of de hele kies zal eruit moeten :-(
Hier nog maar even niet aan denken!
Over een tijdje wordt er o.a. speeksel op kweek gezet en gaat er goed worden gezocht naar een verklaring voor dit allemaal (want normaal gesproken is dit niet echt normaal naast al het poetsen, flossen en tandenstoken wat ik iedere dag doe!)
Ik ben totaal niet 'bang' of huiverig voor de tandarts, maar dit soort dingen doe ik toch eigenlijk allemaal liever niet...;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanavond bij het Districtskampioenschap Tijdrijden N-H / Z-H in Opperdoes pakte ik de 1e plaats.
Waar ik gisteren nog lekker gezellig in het zonnetje fietste met trainingsmaatje Marja Vis, was het vandaag in Opperdoes een beetje een trieste bedoening.
Het weer was helaas totaal omgeslagen vandaag.
Vrij harde wind, regen en zelfs een frisse temperatuur!
Over de polderwegen in Opperdoes en Lambertschaag moesten wij 2 ronden van 9 km. afleggen. Deze 18 km., met op sommige plekken flink wat natte modder en weinig publiek langs de kant, reed ik submaximaal in een tijd van 25.37 min., ong. 42 km./h gemiddeld.

Morgen staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma (1e etappe Ster Zeeuwsche Eilanden). Om die reden was het deelnemersveld helaas ook sterk gedevalueerd...

Uitslag:
1. Vera Koedooder (Buitenpoort-Flexpoint Team) - 25.37 min.
2. J. de Graaf (WTC de Amstel) - 26.14 min.
3. N. Nauta (WTC de Amstel) - 26.56 min.