Vera Koedooder-Ronde van Gelderland

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Ronde van Gelderland

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Ronde van Gelderland

Ronde van Gelderland

Afgelopen zaterdag stond met de Ronde van Gelderland de eerste wedstrijd om de Topcompetitie op het programma.
In 2003 werd ik al eens 3e in deze mooie Topcompetitie- wedstrijd, nadat ik voor winnares Yvonne Brunen (destijds mijn ploegmaat bij Bik-Powerplate), de sprint had aangetrokken en achter Leontien van Moorsel nog op het podium plaats mocht nemen.
In 2006 ging het hier ook goed, toen ik zo'n 110 km. in een sterke kopgroep vertegenwoordigd was.
Dit jaar stond ik met mijn ploeggenoten Emma M., Kathy D., Linn, Lieselot, Sara, Elise en Grace aan de start.
Na wat lichamelijke problemen na de Ronde van Drenthe, en 3 dagen rust van de fiets, was het voor mij weer even aftasten hoe het zou gaan (na de Drentse 8 van Dwingeloo en World Cup Ronde van Drenthe was ik daarom al niet van start gegaan in de Eurocup Ronde van Drenthe op zondag).

Hieronder een verslagje;
Goed teamwork van de Lotto rensters. De Canadese Samplonius wint, Lieselot 16de, Grace 19de. Na de officiële start was het drummen om vooraan te zitten. Na 20 km. draaiden de rensters een dijk op, waar het constant zijwind was over 20km. Vera counterde iedere ontsnapping. Een groep van 12 rensters konden zich dan toch afscheiden. Hierbij waren de meeste grote ploegen aanwezig. De leiders hadden een maximale voorsprong van 50 sec. De Lottoladies Grace, Lieselot, Emma Mackie, Sara en Vera organiseerden de achtervolging gedurende vele kilometers. Na de bevoorrading volgde een eerste helling. Het verschil bedroeg slechts 10sec., de ladies konden zich vooraan houden en er onstond een complete hergroepering. In de finale reden er 8 rensters weg, die spurtten voor de overwinning. De Canadese Anne Samplonius won voor Eva Lutz en Andrea Bosman.
Lieselot spurtte zich naar een 16de plaats, Grace werd 19de, Kathy 34ste en Sara 40ste. In de daaropvolgende groep zaten Vera, Emma M. en Elise.
Linn moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten.
Lieselot werd 3de in het jongerenklassement. In het ploegklassement staat Lotto Belisol op de 8ste plaats.
Bron; Ladiescycling.be

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A.s. zaterdag staat de 2e Topcompetitiewedstrijd op het programma; de Omloop van Borsele in het Zeeuwsche s'Heerenhoek.
Hier werd ik vorig jaar 12e en in 2003 al eens 3e (achter van Moorsel en G. Beltman) en in 2006 eindigde ik hier als 2e (achter Marianne Vos). Hopelijk zit er zaterdag weer een mooi resultaat in voor onze ploeg!
Voor startlijsten en meer info; zie de onderstaande link.