Vera Koedooder-Niet ver van winst tussen de mannen...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Niet ver van winst tussen de mannen...

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Niet ver van winst tussen de mannen...

Niet ver van winst tussen de mannen...

Gisteravond weer eens gereden op het clubrondje bij WV West-frisia.
Nog best wel een beetje vermoeid van het NK Tijdrijden ging het toch wel goed.
Ik reed een tijd voorop (met niet de minste renners) en na het peloton gedubbeld te hebben probeerde ik in de laatste ronde bij de 3 mannen waarmee ik weg was gereden, te ontsnappen.
Dit was helaas net een verkeerd en te vroeg moment en zo kwam ik vlak achter de mannen als 4e over de streep. Het was wel lachen en grappig dat de mannen ècht geen kadootjes weggeven ;-)

In onderstaand stukje staat een (beetje gewijzigd) verslag van de site van WV West-Frisia;

Buis klopt elite.
Henk-Jan Buis blijkt het winnen nog altijd niet verleerd. De Enkhuizer criteriumkoning van weleer zette gisteravond de twaalfde clubrit van West-Frisia op zijn naam. De veteraan klopte op het clubparcours in Bovenkarspel eliterenners Tino Haakman, Nico Leijen en Vera Koedooder in de spurt.
Hoewel een stevige wind het peloton over het West-Frisia parcours blies, bleef de beslissende ontsnapping lang uit. Pas na drie kwartier stond een serie van demarrages aan de basis van de definitieve vlucht. Na een aanval van Vera Koedooder, reed Buis er een paar ronden later naartoe. en verdwenen Buis en Koedooder, dinsdag nog zesde op het NK-tijdrijden, uit beeld. Nico Leijen was de eerste die reageerde. De elite-renner ging alleen in de achtervolging. Achter hem bracht een versnelling van Kasimir den Hertog het peloton op gang. Terwijl het uitgedunde peloton leek neer te strijken op de vluchters, maakte Elite- renner Tino Haakman de sprong naar voren. De Enkhuizer vond aansluiting bij Leijen, waarna het duo ook Koedooder en Buis in de kraag vatten.
Het kwartet bleek gevlogen en pakte uiteindelijk een ronde voorsprong.
In de slotronden was het opvallend genoeg Koedooder die het bal opende. De elite-dame zag haar versnelling echter direct beantwoord door haar drie medevluchters. Haakman ging vervolgens de sprint aan, maar werd eenvoudig overstoken door plaatsgenoot Buis. Haakman werd tweede en Nico Lijen bleef Koedooder nog net voor.
Achter het kwartet ontfermde Frank Jonkman zich voor Arjen Neefjes over plaats vijf.
Bij de nieuewelingen ging de zege naar Glenn Roberts. De Alcmariaan bleef clubgenoot Tim Houter en Niels Dekker voor.

Uitslag:

1. Henk-Jan Buis (B- amateur)
2. Tino Haakman (Elite)
3. Nico Leijen (Elite)
4. Vera Koedooder (Elite- vrouw)
5. Frank Jonkman (Junior)
6. Arjen Neefjes (B- amateur)