Vera Koedooder-Nederlands kampioenschap Baan in Apeldoorn...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Nederlands kampioenschap Baan in Apeldoorn...

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Nederlands kampioenschap Baan in Apeldoorn...

Nederlands kampioenschap Baan in Apeldoorn...

  • 20081226201122.jpg
De kerstdagen zijn nog maar net voorbij, of ik kan alweer aan de bak.
Vanaf morgen- avond beginnen voor mij de Nederlandse kampioenschappen op de baan.
Ik zal 27-30 december mee doen op de onderdelen Scratch, Achtervolging en Puntenkoers.
Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. De 6-daagse van Amsterdam, en nog 3 (trainings)wedstrijden die ik daarna in Alkmaar, Apeldoorn en Amsterdam had gereden, gingen lekker, maar werd in de laatste week van november ziek, dus dat wierp me helaas weer even terug.
Gelukkig heb ik nog 2,5 tot 3 weken de tijd gehad om weer wat conditie op te bouwen, dus we gaan ervoor de aankomende dagen! Uiteraard ga ik (weer) voor de medailles!
Ik heb er zin in en hopelijk komt u ook kijken naar veel baan- spektakel in het nieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn.


Programma;

Zaterdag 27 december:
18.15 Vrouwen Scratch (kwalificaties)
21.35 Vrouwen Puntenkoers (kwalificaties)

Zondag 28 december:
15.10 Vrouwen Scratch (finale)

Maandag 29 december:
15.10 Vrouwen Achtervolging (kwalificaties)

Dinsdag 30 december:
11.00 Vrouwen Achtervolging (finales)
15.00 Vrouwen Puntenkoers (finale)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NK baan in Apeldoorn
26 december 2008 - In het gloednieuwe Omnisport Apeldoorn vinden tussen Kerst en oud en nieuw de Nederlandse Kampioenschappen baanwielrennen plaats. Van 27 tot en met 30 december zal de crème de la crème van het Nederlandse baanwielrennen er aan de start verschijnen om te strijden om de nationale titels. De organisatie heeft de meeste inschrijvingen in 30 jaar verwerkt: ruim 90 stuks! Hans van Bon, coördinator baanwielrennen in het Apeldoornse Omnisport, is dan ook zeer content: ,,Vooral voor de koppelkoers hebben zich heel veel deelnemers gemeld. Daar moeten we nu zelfs extra kwalificatiewedstrijden voor organiseren. Het baanwielrennen zit echt in de lift. Er hebben zich mensen uit het noorden en oosten ingeschreven, die voorheen niet in Alkmaar zijn gestart. En voor de renners uit het westen blijkt de afstand naar Apeldoorn geen probleem te zijn. Zij doen ook deze keer gewoon weer mee. Dat is een goed teken”, stelt Van Bon, die in het land steeds meer draagvlak voor het baanwielrennen signaleert. ,,De sport neemt in de breedte toe, dat merken we ook aan de grote opkomst bij de trainingen in Apeldoorn. Het komt minder vaak voor dat renners de weg à priori als hoofddoel kiezen en de baan erbij pakken. Er is langzaamaan een denkomslag, renners specificeren zich op een onderdeel op de baan en gebruiken de weg als extraatje. Dat is ook mogelijk met de nieuwe accommodatie in Apeldoorn en mogelijk straks ook in Tilburg.” Op het Nederlands kampioenschap op de baan in Apeldoorn, dat van 27 tot en met 30 december plaats vindt, is de nationale top goed vertegenwoordigd. Yvonne Hijgenaar, Willy Kanis, Teun Mulder, Tim Veldt en een groot aantal andere toppers (zoals misschien ook Theo Bos) verschijnt er aan het vertrek. Meest opvallende naam is die van Thomas Dekker. ,,Hij wil zich voorbereiden op de Zesdaagse van Rotterdam, waar hij met Jens Mouris de koppelkoers rijdt. Zij doen daarom ook als duo mee aan het NK”, laat Van Bon weten. Theo Bos, die in 2009 de weg verliest boven de baan, hield nog een slag om de arm. ,,Eigenlijk was ik niet van plan om in Apeldoorn te starten, maar de sprintsnelheid voelt nog erg goed. Ik ga er nog een paar nachtjes over slapen”, zei Bos na terugkeer van een trainingsstage op Lanzarote. Begin januari rijdt Bos in ieder geval nog wel de Sprintzesdaagse van Rotterdam. Het Nederlands kampioenschap stond eerst niet op zijn programma, maar als Bos toch besluit om van start te gaan, is dat niet om een bijrol te vervullen. ,,Ik ga daar natuurlijk niet rijden als ik er geen goed gevoel bij heb. Maar is dat vertrouwen er wel, dan zal ik zeker komen rijden om er te winnen!’’, aldus Bos.
Bron; Wielermagazine.com