Vera Koedooder-Morgen de eerste wedstrijd sinds 8 maanden...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Morgen de eerste wedstrijd sinds 8 maanden...

Default01.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Morgen de eerste wedstrijd sinds 8 maanden...

Morgen de eerste wedstrijd sinds 8 maanden...

Morgen staat de eerste wedstrijd weer op het programma sinds 8 maanden!
De laatste officiële wedstrijden waar ik aan de start stond waren het E.K. Baan -23 in Fiorenzuola d'Arda / Italië (20-24 juli '05), en het criterium van Surhuisterveen (2 augustus '05).
Afgelopen weken heb ik al wel 2 trainingswedstrijdjes gereden tussen de Nieuwelingen (Lambertschaag) en de Elite/A- rijders (Hattemerbroek).
Tussen de Nieuwelingen werd ik 3e, en bij de Elite- renners reed ik 1,5 uur mee in het peloton (wat toch wel weer behoorlijk afzien was).
Het viel al met al niet erg tegen, maar je kan er ook nog niet zoveel over zeggen, omdat vrouwen wedstrijden toch anders zijn.
Morgen zal ik dus na precies 8 maanden weer van start gaan in een officiële wedstrijd;
De Ronde van Oploo (60 km.).
Deze wedstrijd is wel van een heel ander kaliber dan de Ronde van Vlaanderen (die morgen ook voor de 3e maal voor vrouwen verreden wordt in het kader van de World Cup), maar als je kijkt naar de afgelopen maanden dan is dit criterium op zich wel mooi om het wedstrijdseizoen weer mee te beginnen.
Ik ben dan ook benieuwd waar ik ongeveer sta.
Het is geen makkelijk rondje dus het zal ongetwijfeld afzien worden, maar dat is ook nodig! Zeker als je bekijkt welke mooie (zware) wedstrijden er binnenkort allemaal weer aan zitten te komen.

Maandag volgt er nog een wedstrijd in Dottignies, België.
Daar rijden we 102 km. over een mooie glooiende omloop waar ik in het verleden al eens 2 keer in de kopgroep gefinisht ben (3e en 7e).
Het zou mooi zijn als ik dat weer kan herhalen!

Sinds mijn operatie in november heb ik vanaf januari 3 maanden de tijd genomen (en kunnen nemen) om met voornamelijk duurtrainingen de conditie weer op te bouwen.
De komende 2 maanden (april en mei) zullen dan ook belangrijk zijn, en voornamelijk in het teken staan om wedstrijdhardheid en snelheid terug te krijgen.
Hopelijk kan ik vanaf juni dan weer meedoen voor de (echte) prijzen.
Alles wat voor die tijd goed gaat is natuurlijk meegenomen, maar vanuit de ploeg en mezelf is er wat dat betreft niet zoveel druk.
Het was nog wat zoeken naar de juiste houding en juiste zadel op mijn nieuwe fiets, maar ondanks dat verliepen de trainingen over het algemeen wel goed.
Nog wel wat last van 'restklachten' in het linker been maar dat schijnt normaal te zijn, en moet als het goed is de komende maanden helemaal weggaan....
Maar laat nu de koersen maar weer komen! Het weer wordt steeds beter, de conditie blijft groeien, en na de eerste paar wedstrijden is ook alweer bewezen dat mijn ploeg Buitenpoort-Flexpoint heel goed begonnen is aan het nieuwe seizoen (met o.a. de Studenten Wereldkampioene Tijdrijden Loes Gunnewijk, en de podiumplaatsen van Mirjam Melchers en Tanja Hennes in Omloop het Volk!).

Volgende week volgt er weer een nieuw bericht met daarin mijn belevenissen van de eerste koers kilometers!
Blijf deze homepage trouwens in de gaten houden, want deze week zullen er weer een aantal wetenswaardigheden worden toegevoegd, alsmede een heleboel foto's!