Vera Koedooder-Loon naar werken in Gracia-Orlova Tour

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Loon naar werken in Gracia-Orlova Tour

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Loon naar werken in Gracia-Orlova Tour

Loon naar werken in Gracia-Orlova Tour

  • 20060505205142.jpg
  • 20060505210305.jpg
  • 20060505210444.jpg
  • 20060505211936.jpg
  • 20060505212051.jpg
  • 20060505212155.jpg
  • 20060505212233.jpg
  • 20060505212300.jpg
  • 20060527115555.jpg
Even een update van de Gracia-Orlova Tour in Tsjechië.
Deze 2.9.2 UCI etappekoers werd verreden van donderdag 27 t/m zondag 30 april.
Op dinsdag de 25e vertrok ik eerst naar Haaren (N-B) om daar in ons teamhuis te overnachten. Woensdag ochtend vertrok ik met ploegmaatjes Sandra, Linda & Amber naar Dortmund om daar het vliegtuig naar Katowice (Polen) te pakken.
Woensdag middag werden we toen in Polen opgepikt door de ploegleiding (die dus met de ploegleiderswagen en materiaal truck naar Tsjechië waren gereden).
Woensdag avond kwamen we na een lange reis aan in het Sporthotel in Orlova (Tsjechië) waar we konden relaxen en nog even op de roller de benen los konden rijden voor de etappekoers.
Ik zal even per etappe een korte samenvatting geven...

27-04: 1e etappe Detmarovice-Stramberk, 103 km.
We starten deze ronde met 117 rensters. Waar het vorig jaar ontzettend slecht weer was in de 1e etappe, scheen vandaag gelukkig de zon. Gelukkig maar, want de Tsjechische wegen waren er zeker niet op vooruit gegaan (vanwege de slechte winter). De gaten en kuilen in de weg waren ontelbaar en gevaarlijk. Zaak dus om zoveel mogelijk veilig voorin te blijven!

De 4-daagse etappekoers stond voor mij in het teken als een goede investering en om weer wat sterker te worden voor de komende maanden. De uitslagen waren niet belangrijk en de hoofddoelstelling was dan ook vooral om ploeggenootje Amber Neben zoveel mogelijk bij te staan en te helpen naar een podiumplek in het algemeen klassement.
Dit laatste begon al heel goed in deze etappe. Amber werd gespaard voor de finale en eindigde als 2e achter Judith Arndt (T-Mobile). Mijn werk zat de laatste 2 km. erop en finishte in het uitgedunde peloton (59e).

28-04: 2e etappe Lichnov, 126 km.
Vandaag gelukkig weer zon. Dat moest ook wel, want met wederom slechte wegen die we weer voorgeschoteld kregen werd het bijna een survival tocht. Proberen niet van de weg af te raken, een slag in je wiel te rijden of lek te rijden....Het was een erg heuvelachtige etappe met een heuse grind afdaling na de 2e en lastigste klim van de dag. Na deze klim was het Amber die met nog 4 andere vrouwen weg wist te geraken. Ze bleven de hele wedstrijd voorop en Amber wist er een hele knappe 3e plaats uit te slepen achter wederom Arndt en Fabiana Luperini.
Mijn werk zat er in deze rit na ong. 50 km. op en kwam in een mooie 2e groep terecht. Na ong. 40 km. sloot een 3e groep bij ons aan, waar we de etappe verder mee hadden gereden (83e).

29-04: 3e etappe Orlova-Rydultowy, 73 km.
Het weer was omgeslagen en veranderde van een lekkere temperatuur in erg koud en regen! In deze ochtendetappe waren de wegen gelukkig iets beter dan de afgelopen 2 dagen maar het was evengoed noodzaak om vooraan het peloton alert te blijven.
Ik fungeerde wederom als bodyguard van Amber en reed totaal misschien wel 40 km. aan de kop en hielp haar zoveel mogelijk om safe van voren te blijven want ze wilde immers schitteren in de tijdrit die in de middag op het programma stond. Linda probeerde deze etappe naar haar hand te zetten, en dat lukte ook nog bijna toen ze in de finale weg wist te rijden met 2 medevluchtsters. Helaas kon ze het tactisch niet goed afmaken maar een 3e stek was zeker ook erg mooi! Ik had erg last van mijn onderrug (net als de afgelopen 2 dagen en werd vandaag een stuk erger, misschien vanwege de kou), maar kon evengoed mijn werk voor de ploeg doen. Eindigde in het peloton (85e).

29-04: 4e etappe Kuznia Raciborska, 18 km. Tijdrit.
Na de koude, regenachtige ochtend etappe en een koude douche mochten we ons in de middag klaar maken voor een tijdrit. Ik was behoorlijk 'afgedraaid' van de ochtendetappe en de benen waren logischerwijs ook niet goed meer om een behoorlijke tijdrit neer te zetten.
Dit hoefde ook niet want mijn algemeen klassement positie lag rond de 50e plek... Bovendien was de moraal er ook niet voor! Ik was dan ook niet 100% gegaan en had me meer geconcentreerd op het voelen van m'n tijdritpositie. Evengoed wist ik nog op de 18e stek te eindigen. Dit geeft wel weer vertrouwen voor de rest van het seizoen waar ik met frisse benen en een bulk moraal waarschijnlijk weer goede tijdritten kan rijden :-)
Amber had niet de benen die ze graag gewild had, maar eindigde evengoed nog op een verdienstelijke 3e plek. Ze stelde bij deze in ieder geval een eindpodiumplaats veilig.
Deze rit werd wederom gewonnen door Arndt, voor Nicole Brandli.

30-04: 5e etappe Orlova, 100 km.
De laatste etappe was een omloop van 6 ronden met weer een aantal klimmetjes erin. Vandaag was het zaak om weer zoveel mogelijk Amber te beschermen en de 2e plaats in het Algemeen klassement veilig te stellen. Dit lukte en daarnaast wist ploeggenoot Tanja nog een 3e plaats in de etappe te behalen. Het algemeen klassement was voor Judith Arndt, vóór Amber en Nicole Brandli. Daarnaast wonnen we als team het ploegenklassement. Ik werd uiteindelijk 49e.

Al met al; Missie geslaagd. Goed en veel werk kunnen leveren voor de ploeg, welke super gedraaid had met in alle etappes een podiumplaats, eindpodiumplaats en ploegenklassement. Loon naar werken dus! Daarnaast ook een goede investering voor mezelf en een hoop lol gehad met de meiden en begeleiding :-)
Zie voor een Engels verslag ook www.amberneben.com of www.lindavillumsen.com .