Vera Koedooder-Einde wegseizoen '07 nadert...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Einde wegseizoen '07 nadert...

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Einde wegseizoen '07 nadert...

Einde wegseizoen '07 nadert...

  • 20070910195737.jpg
  • 20070910200915.jpg
  • 20070910201334.jpg
  • 20070910202639.jpg
Het wegseizoen zit er alweer weer bijna op.
De afgelopen weken heb ik alvast wat rustig aan gedaan. Er volgt waarschijnlijk nog een vakantie van anderhalve week, waarna ik me ga voorbreiden op het nieuwe (baan)seizoen met hopelijk wat minder pech en meer sportief succes!

De afgelopen weken heb ik ook nagedacht en met mensen overlegd hoe ik, naar aanleiding van het afgelopen seizoen, het komende jaar ga invullen.
Ik heb in ieder geval besloten om niet bij de DSB Bank ploeg te blijven.
Het is natuurlijk een heel goede ploeg met veel gezellige mensen, maar ondanks dat, lijkt het mij, sportief gezien de beste keuze om de samenwerking niet voort te zetten.
Ik heb dit deze week te kennen gegeven aan de desbetreffende mensen.
Ik heb nog niet met een ander team gesproken of zij met mij, dus ik wacht dit nog even rustig af.

Het afgelopen seizoen was er een van ups en downs.
Na de World Cup winst op de Scratch in Sydney en de Nederlandse titel achtervolging op de baan eind 2006, begon het seizoen in januari slecht met een harde val tijdens een wegtraining in L.A. (vier dagen voor een World Cup Achtervolging!).
Hierdoor werd ik teruggeworpen met een sleutelbeenbreuk.
Twee maanden later kreeg ik last van een scheef bekken. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de val. Kort nadat dit over was, kreeg ik last van mijn linkeronderrug wat achteraf het gevolg was van een scheef doorgezakt zadel (waar ik veel te laat achtergekomen ben!).

Een lichtpuntje dit seizoen was het winnen van de klassieker ‘Parel v/d Veluwe’ in Harderwijk afgelopen juni.
Verder waren er zilveren podiumplaatsen op de districtskampioenschappen tijdrijden en weg, een podiumplek in Noordhorn (3e), een 9e plek in de tijdrit van de Gracia Orlova Tour in Tsjechië (met aanlopend voorwiel) en de Noordwijk Classic.
Verder een (teleurstellende) 11e plek op het N.K. Tijdrijden (Zaltbommel) en een 12e plek op het N.K. Weg (Maastricht) en de Omloop van Borsele (Topcompetitie wedstrijd).
In juli zat er bijna een etappewinst in tijdens een heuvelachtige etappe in de Ronde van Bretagne (Frankrijk). Na een hele koers op kop gereden te hebben (en een mede vluchtster gelost te hebben), werd ik 150 meter voor de finish gepasseerd door het peloton.
Zodoende sluit ik het seizoen met gemengde gevoelens af met één overwinning in een klassieker.

Er volgt nu nog een wedstrijd, n.l. het N.C.K. Tijdrijden in Hoogezand-Sappemeer, op 22 september

Tot zover….