Vera Koedooder-D.K. Tijdrijden N-H/Z-H gestaakt!

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - D.K. Tijdrijden N-H/Z-H gestaakt!

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - D.K. Tijdrijden N-H/Z-H gestaakt!

D.K. Tijdrijden N-H/Z-H gestaakt!

  • 20080618195518.jpg
  • 20080618195616.jpg
DK-tijdrijden gestaakt
Met nog vijf categorieën voor de boeg is gisteravond het Districtkampioenschap tijdrijden in Kreileroord gestaakt. Vanwege problemen met de veiligheid gelaste een ambtenaar van de gemeente Wieringermeer halverwege het volle programma de titelstrijd af. Een probleem met één van de vlaggers op een kruising bleek de oorzaak. Hoewel een oplossing werd gevonden, duurde het oponthoud te lang om de koers nog te kunnen vervolgen. Zowel voor dhet kampioenschap van de amateur-A als –B, de dames, beloften als elites wordt door het districtbestuur nog naar vervangende datum gezocht.
Bron; wvwestfrisia.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debacle DK tijdrijden op woensdag 11 juni in Kreileroord

Halverwege de wedstrijd voor de amateurs B en dus voordat de amateurs A, vrouwen, belofte en elite gingen rijden is de wedstrijd stilgelegd.
Een buitengewoon opsporingsambtenaar, zeg maar een soort gemeentepolitie verscheen en hij oordeelde dat niet aan de vergunningsvoorwaarden werd voldaan omdat er niet voldoende vlaggenisten op het parcours stonden. Hij wilde de wedstrijd onmiddelijk staken. Uit alle macht is geprobeerd om de man op andere gedachten te brengen en om eerst met Jan Konijn, de verantwoordelijke man bij de HRTC Hoorn een rondje te maken om te kijken waar dan precies het probleem zat. Want een tijdrit onderbreken kan niet, dat staat gelijk aan stoppen. Hij wilde dat niet.
De starter startte dapper door tot de beste man letterlijk voor de start ging staan. Toen is de boel stop gelegd. Een rondje over het parcours samen met Jan Konijn leerde de ambtenaar dat er toch voldoende verkeersregelaars aanwezig waren.
Hij oordeelde dus dat de tijdrit in principe verder kon gaan, maar omdat een doorstart qua tijdregistratie een puinhoop zou zijn geworden, was intussen al omgeroepen dat de wedstrijd afgelast was. Op dat bericht waren verschillende mensen vertrokken dus hebben we er definitief een einde aan gemaakt. Het zou unfair zijn geweest alsnog verder te gaan.
Het is ontzettend jammer dat het zo is gelopen. Vooral voor de renners, waarvan er veel van ver zijn gekomen. We zitten nu bovendien met een plaatsingsprobleem voor het NK voor die renners die niet hebben gereden. Het district zal met het Uniebureau overleggen om daar soepel mee om te gaan.
Herman Sterken, voorzitter district NH KNWU