Vera Koedooder-Bevredigende controle onderzoeken in het MMC!

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Bevredigende controle onderzoeken in het MMC!

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Bevredigende controle onderzoeken in het MMC!

Bevredigende controle onderzoeken in het MMC!

Gistermiddag -en avond was ik weer in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven om te kijken hoe het er momenteel voorstaat in mijn bekkenslagader gebied waar ik een half jaar geleden dus aan geopereerd was i.v.m. een flinke vernauwing en knik (linker bekkenslagader en zijvertakkingen)!
Een echo, fietstest en MRA scan zijn een half jaar na de operatie nodig om te kijken of de operatie uiteindelijk goed geslaagd is en er geen complicaties voor doen (b.v. overmatig littekenweefsel of blijvend/teveel vernauwing)
De tests wezen uiteindelijk uit dat het allemaal aanzienlijk verbeterd is (wat ik natuurlijk ook alweer merkte op de fiets!!)!
De onderzoeksarts (Dr. G. Schep) was heel erg tevreden en ik ben weer capabel om topsport te blijven doen.
Waar ik vorig jaar bij de testen op ong. 70% links-200% rechts functionaliteit uitkwam, zijn die cijfers nu ongeveer 170% links-200% rechts. De bloeddrukwaarden (na fietstest)waren ook goed in beide benen..Links welliswaar nog steeds iets minder hoog dan rechts omdat het daar nog steeds op sommige plekken een klein beetje nauwer is, maar voldoende om veel bloed doorheen te krijgen! Ik had de afgelopen maanden tijdens inspanning dan ook regelmatig nog wel een beetje last, maar dat is dus niet zo erg. De verwachting van de arts is dat ook dat de komende 1-2 jaar helemaal weg zal gaan (dan zal de patch/aangebrachte liesader nog iets wijder worden en aanpassen aan de slagader door de sportbeoefening)....
Ik krijg een dezer dagen het onderzoeksrapport met de uitslagen en conclusies, dus dan zal ik nog wat meer informatie kunnen geven in dit nieuwsbericht...
In ieder geval goed nieuws dus, en ook 'n goed gevoel nadat ik de MRA foto's had gezien met de ontzettende verbeteringen van mijn bekkenslagaders erop!