Vera Koedooder-Back from Mallorca...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Back from Mallorca...

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Back from Mallorca...

Back from Mallorca...

  • 20070304134320.jpg
  • 20070304140329.jpg
  • 20070304140428.jpg
  • 20070309115744.jpg
  • 20070309115826.jpg
  • 20070309115854.jpg
  • 20070309115858.jpg
Vanmiddag ben ik via Münster weer teruggekomen uit Mallorca, waar ik een goed trainingskamp heb gehad met Team DSB Bank....!

Ik zal mijn bovenste 2 regels van een paar dagen geleden nog even afmaken;
Zoals gezegd dus een goed trainingskamp gehad.
We verbleven met bijna de voltallige DSB Bank ploeg op het Spaanse eiland.
De schaatssters Renate Groenewold en Daniëlle Bekkering waren/zijn nog even flink op het ijs bezig voordat ze dit jaar op de fiets stappen (Daniëlle wist trouwens voor de 4e maal de Essent Cup in de marathon te winnen!).
Een paar rensters vlogen een paar dagen eerder heen dan de groep, en Sharon vloog wat eerder terug. Over het algemeen hebben we dus getraind met 12 of 13 rensters, en daarbij sloot Henk Tissingh (de vriend van Christine), ook meestal bij ons aan.
Hij wist hele mooie routes voor ons op het eiland.

Het weer was alle dagen goed! Het kan wel eens tegen zitten in Mallorca, maar wij troffen het gelukkig. Alle dagen hadden we het droog gehouden in ieder geval.
Over het algemeen was het wel met arm- en beenstukken rijden.
Er had dus wat meer zon bij gemogen, wat de temperatuur dan ook meteen weer flink liet stijgen, maar door een paar goede zonnige dagen hebben de meesten toch nog wat streepjes over gehouden aan Spanje ;-)

Ook ons hotel was prima. Jammer dat ze wel flink meer chloor gebruiken in het leidingwater dan bij ons, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk…
De belangrijkste dingen waren goed, zoals het bed, (gevarieerd) eten, wasmachine en internetverbinding waar we af en toe gebruik van maakten.
Tussen het ontbijt en diner door zorgden onze soigneurs voor een prima uitgebreide lunch, en de andere randzaken waren ook super geregeld, ideale omstandigheden voor ons in ieder geval.

Het was voor mij best wel weer pittig na ong. 4 weken bijna niets gedaan te hebben vanwege mijn sleutelbeenbreuk die ik in januari opliep in Los Angeles.
Dat merkte ik vooral aan mijn hartslagzones, souplesse en kracht… (misschien ook wel een beetje logisch).
Maar ik verteerde de trainingen toch wel goed, en heb in ieder geval weer 2 weken goed aan mijn conditie kunnen werken.
We werkten in 3 blokken van 4 dagen.
Uiteindelijk dus 12 dagen, ik verbleef er van de 18e februari tot 2 maart.

Naast de trainingen hebben we niet heel veel gedaan, wat ook nooit de bedoeling is op een trainingskamp, maar mensen vragen het nog wel eens als ik naar het buitenland ga voor training of wedstrijden ;-)
Het is het bekende ritme van eten, trainen en slapen. Als je dat goed doet, dan kun je flink verbeteren, en daar gaat het bij ons toch om… ;-)
We hadden de eerste week een aantal avondprogramma’s waarbij onze sponsoren Sram en Q-rings, die een paar dagen bij ons verbleven, van alles kwamen vertellen en uitleggen, wat erg interessant was.

We hadden op het rustdagje na het eerste blok o.a. wat losgereden en teamfoto's gemaakt aan de kust (zie foto links).
En op de rustdag na het tweede blok (waarbij de meesten alleen even 30 minuten of een uurtje gingen losrijden) hadden we 2 auto’s gehuurd (zie foto links), en zijn we met de meesten van ons naar Palma gereden.
Een aantal gingen shoppen, en Marieke, Andrea en ik hielden het meer bij ‘terras zitten’.
Het was mooi zonnig weer die dag, dus dat was echt even super lekker bijkomen.
We waren ook nog even langs de wielerbaan gereden waar eind deze maand het W.K. Baan plaats vind, maar we mochten helaas niet binnen kijken. Aan de buitenkant zag het er allemaal nog niet zo heel bijzonder uit. De mensen waren in ieder geval nog hard bezig om alles op tijd voor elkaar te krijgen…

Na ons bezoek aan Palma was ik nog even met Marianne, Linda, Christine en haar vriend Henk bij het (voor de meeste wielrenners welbekende) Nederlandse (wieler)café van Frank en Carmen langs geweest voor een bakkie.
Daar brachten we meteen een mooie WK trui mee van Marianne, die nu tussen de collectie van alle andere ontelbare wielershirts hangt.
Al met al konden we die dag het trainingsritme en het hotelverblijf een beetje doorbreken, en bijtanken voor het laatste blok.
Enfin, die laatste dagen verliepen ook prima, en na 2 weken met goede training en veel gezelligheid vlogen we 2 maart weer via Münster terug naar het vaste land.

Oké, genoeg over ons trainingskamp (voor nóg meer info en verslagen hierover, zie de link onderaan)!!
Nu staat het nieuwe wegseizoen bijna alweer voor de deur…
Bij mijn uitslagen staan ook meteen de meeste wedstrijden die ik het komende seizoen op het programma heb...

Tot zover...