Vera Koedooder-Baan Populaire Alkmaar...

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Baan Populaire Alkmaar...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - Baan Populaire Alkmaar...

Baan Populaire Alkmaar...

  • 20071121085704.jpg
Gisteren stond er een wedstrijdje in het Sportpaleis van Alkmaar op het programma.
Ik won de leidersrace (iedere ronde 2 en 1 punt te verdienen) en de puntenkoers.
In de afvalkoers liet ik me insluiten, en werd door een tactisch foutje 4e.
Het omnium (klassement over 3 onderdelen) won ik voor Ellen van Dijk (VVHP) en Lianne Waghto (Restore Cycling).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21 nov. 2007 ▼▼ Daily News. 07.43 uur.

► Vera Koedooder ziet de baan weer zitten en won ijzersterk het omnium bij de vrouwen in Sportpaleis Alkmaar.

Dinsdag, Populairedag >>> (van onze piste correspondent "Javelin")

Voor de harde kern van liefhebbers van het wielrennen op de latten waren daar de afgelopen avond in Alkmaar een paar wedstrijden om de vingers bij af te likken. Een overvol programma, zo vol dat de pauze geschrapt werd en de avond vervolgens nog een half uur uitliep.

Je kunt je afvragen wat nu eigenlijk het hoogtepunt was; het omnium bij de Nieuwelingen, de Junioren of de Dames. In elke categorie werd op het scherpst van de snede gestreden om de hoogste eer.

Gewend als je bent aan de uitstekende uitslagenpagina van Alkmaar laat je tegenwoordig papier en potlood thuis, alles is altijd haarfijn na te zoeken op de website van Sportpaleis Alkmaar. Ik heb de uitslagen voor u mee genomen en op deze site gezet. En er een slag naar slaan, daar heeft u ons niet voor nodig, toch ?

Hoogtepunt of niet, de meeste tijd was ingeruimd voor een wedstrijd achter zware motoren, waarin renners uit de omgeving van Alkmaar het opnamen tegen de top uit de omgeving van het Duitse Solingen.
De strijd om de eerste plaats ging in beide manches tussen Tim van der Zanden en Patrick Kops. De laatste heeft te kennen gegeven zijn fiets te beschouwen als 25 Euro schroot, met andere woorden: hij gaat ermee stoppen. Toch konden de Duitse renners Ralph Matecki en Andreas Hildebrandt bijvoorbeeld slechts strijden om de derde plaats.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Van der Zanden wint stayerinterland

Tim van der Zanden uit Den Haag heeft dinsdagavond de ontmoeting tussen de stayers van Alkmaar en het Duitse Solingen gewonnen. Hij won de eerste manche voor Patrick Kops die de laatste ronden met pech kampte maar toch die ereplek kon behouden. Voor ca 150 toeschouwers werd de tweede manche een tweegevecht tussen Kops en Van der Zanden. Rondenlang gingen ze zij aan zij over de baan. Kops, die op 14 december afscheid neemt in een internationaal Stayergala, kon de dadendrang van Van der Zanden niet weerstaan en moest uiteindelijk zijn leiderspositie opgeven. Pech was er voor de Duitser Passenheim die in derde positie ook met een kapotte motor moest opgeven. Het podium werd aldus bezet door Van der Zanden, Kops en Andreas Hildebrand uit Solingen.

Bloemen werden uitgedeeld door dhr Yassar Musharref uit Iran die met architect Sander Douma de mogelijkheden onderzoekt voor 7 nieuwe wielerbanen in Iran.

De populaires voor nieuwelingen en junioren werden als sprintomnium verreden. Voor de nieuwelingen was dit de eerste uit een serie van vier. De hoofdprijs van het klassement dat over deze wedstrijden wordt opgemaakt is deelname aan de Masters of Sprint tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. Matthijs Buchli uit Santpoort begon gelijk met een nieuw baanrecord over 200 meter. Ook de sprint en de keirin won hij oppermachtig tegen opponenten Ike Groen (Tuitjenhorn) en Kim van Leemput (België).

Bij de junioren won Yorick Bos uit Amstelveen alle drie de onderdelen. Hij bleef Mike Bond (Volendam) en Melvin Boskamp (Leek) voor.

Het vrouwenomnium was een prooi voor Vera Koedooder. De Bovenkarspelse won de puntenkoers en de leidersrace. De afvalkoers werd gewonnen door Lianne Waghto die in de eindstand derde werd. Uiteindelijk tweede werd Ellen van Dijk.

Tot ziens in het Sportpaleis Alkmaar,

Eric Kaandorp.

Bron; www.bf-one.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitslagen:

Vrouwen leidersr. puntenk. afval totaal:
1e Vera Koedooder (DSB Bank) 1 1 4 - 6
2e Ellen van Dijk (VVHP) 2 3 2 - 7
3e Lianne Waghto (Restore Cycling) 6 2 1 - 9
4e Amy Pieters (De Bataaf) 2 4 6 - 12
5e Nina Kessler (Rapha Condor) 7 7 5 - 19
6e Ilona Meiring (Alcmaria Victrix) 4 5 12 - 21
7e Rozanne Slik (Alcmaria Victrix) 8 6 8 - 22
8e Adriene Snijder (Team Flexpoint) 5 9 9 - 23
9e Elise van Hage (Team Flexpoint) 13 8 3 - 24
10e Esther Lommers (De Jonge Renner) 10 12 7 - 29
11e Anne de Wildt 9 13 11 - 33
12e Ilona den Hartog 12 10 13 - 35
13e Lisa Schrooder 11 11 14 - 36
14e Kicky Kessler 14 14 10 - 38