Vera Koedooder-A.s. zaterdag Nederlands kampioenschap op de weg..

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - A.s. zaterdag Nederlands kampioenschap op de weg..

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - A.s. zaterdag Nederlands kampioenschap op de weg..

A.s. zaterdag Nederlands kampioenschap op de weg..

  • 20080626150922.jpg
A.s. zaterdag staat het N.K. wielrennen op de weg op het programma.
Na 2 jaar de wegkampioenschappen in Limburg te hebben gehad, zullen er dit jaar 144 rensters vanaf 13.30uur in Ootmarsum gaan strijden om de rood-wit-blauwe trui.
Ik heb het parcours nog niet gezien, maar het schijnt behoorlijk glooiend en open te zijn.
Waardoor een zware afvalkoers wordt voorspeld voor het Nederlandse vrouwenpeloton.

Ik zal als enige renster van het Lotto-Belisol Ladiesteam aan de start staan, omdat ik simpelweg de enige Nederlandse renster ben in de ploeg!
Het zal dus een lastige klus worden tegenover de grote blokken van DSB Bank, AA-Drink, Vrienden v/h Platteland en Flexpoint.
Hopelijk weet ik er evengoed een goed resultaat uit te slepen.
Ik probeer in ieder geval mjin 12e plek van vorig jaar te overtreffen natuurlijk.
Maar ongeacht het resultaat was deze juni- maand eigenlijk al goed geslaagd.
Met 3 klassieker- overwinningen (Ronde rond het Ronostrand, Omloop door Middag-Humsterland en Westfriese dorpenomloop), een 3e plaats in de Ronde v/d Kerspelen, een 4e plaats in de Noordwijk Classic en 7e + Trui strijdlustigste in de Ster Zeeuwsche Eilanden, mag ik op zich al best tevreden zijn.

Achter één van de grootste favorieten voor de titel; Kirsten Wild en Marianne Vos, sta ik als 3e geplaatst op de KNWU ranglijst voor het N.K.
Maar dat zegt niets, want er zijn nog heel gemakkelijk 10 andere favorieten op te noemen.
We gaan het zien a.s. zaterdagmiddag rond 16.30 uur.

Er is een live-ticker te volgen op www.wielerland.nl en er schijnt een samenvatting te komen op Studio Sport (Ned.1).
Zaterdagochtend komen de Beloften- mannen (renners -23 jaar) in actie en zondag wordt het N.K. voor Elite- mannen (professionals en elite- met en zonder contract) verreden.
Zie de onderstaande links voor meer informatie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nieuws: [28-06-2008] Voorbeschouwing NK Wielrennen
Vandaag en morgen wordt in de gemeente Dinkelland – met start en finish in Ootmarsum – het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg voor elite, beloften en vrouwen verreden. Het parcours is 12,7 kilometer lang en heeft de vorm van een acht, met centraal gelegen een kasseienklimmetje dwars door het centrum. De omloop is gesitueerd op de ‘flanken’ van de Witte Berg in het noorden en de Kuiperberg ten westen van Ootmarsum. Smalle, kronkelige wegen in een glooiend en heerlijk groen landschap. De hellingen, met een maximum van 6 procent, zijn niet steil, maar het is opvallend dat het vrijwel nergens vlak is. Wieler Magazine vroeg twee Overijsselse troeven Tom Stamsnijder (Gerolsteiner) en Loes Markerink (Flexpoint) naar hun mening over het traject. ,,Het is een mooi rondje om weg te rijden’’, vindt Stammie. ,,De aanvallers worden hier beloond, omdat je snel uit het zicht bent. Als het tijdens het NK waait en het is warm, dan kan het hier zomaar een slagveld worden. Met de vele smalle weggetjes zul je voortdurend attent moeten zijn, want een gat is hier zo gevallen. En even snel naar voren rijden is behoorlijk lastig. Thomas Dekker mag dan ontevreden zijn, ik vind het een schitterende omloop. Maar ik ben als renner van de streek misschien wel een beetje bevooroordeeld.’’ ’’Markerink denkt dat velen het parcours door de gemeente Dinkelland onderschatten. ,,Het parcours loopt eigenlijk constant op en af, niet met grote stijgingspercentages, maar ik denk wel dat het slopend is. Er zitten ook veel smalle stukken in, waardoor het peloton steeds moet afremmen en weer op gang moet komen. En de wind heeft er ook nog eens vrij spel in die open vlakten daar. Al met al zijn er genoeg elementen om dit NK op een slijtageslag uit te laten draaien. Dat zijn wel de koersen waarin ik normaal gesproken het best tot mijn recht kom. Dus ik heb er wel zin in.’’ Programma NK wielrennen Ootmarsum Zaterdag 28 juni9.00 uur: beloften (177,8 km)13.30 uur: vrouwen (127 km) Zondag 29 juni11.30 uur: elite-renners (203,2 km)
Bronvermelding: http://www.wielermagazine.com