Vera Koedooder-A-Status NOC*NSF

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - A-Status NOC*NSF

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - A-Status NOC*NSF

A-Status NOC*NSF

  • 20070423115922.jpg
Vorige week vrijdag was ik met Marja Vis aan het trainen en hadden we het erover dat het lekker was dat ze haar A-Status afgelopen winter verlengd had...
Niet lang daarna werd ik gebeld door Jan-Willen Snippe van het NOC*NSF, dat ik het aankomende jaar (tot 1 mei 2008) de A-Status heb! Hoe toevallig kan iets gaan....;-)

Ik was door de KNWU voorgedragen voor het programma Voorzieningen Topsporters van NOC*NSF.
Mijn status is toegekend op basis van de prestatienorm 2006 waaraan ik had voldaan (o.a. World Cup winst op de baan (Scratch) in Sydney en daarnaast ook 6e (bij eerste 8 dus) in de eindstand v/d World Cup Scratch in het seizoen '06/'07).
Ik loop zodoende ook mee in het Olympische traject voor Peking 2008.

Met deze topsportstatus bij het Fonds voor de Topsporter kan ik terecht voor stipendium en kostenvergoeding, evenals veel faciliteiten.
Na 2 jaar (voormalig)Jong Oranje-Status ('00-'01), 4 jaar B-Status (2002-2005), nu dus (vanaf volgende week) de A-Status.

Ondanks de teleurstelling van mijn sleutelbeenbreuk (L.A / USA), het mislopen van de World Cup Baan in L.A / USA (januari) en het W.K. Baan in Mallorca (maart) toch nog een kleine meevaller overgehouden aan het afgelopen (baan)seizoen... :-)