Vera Koedooder-2e plaats in Haren

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - 2e plaats in Haren

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - 2e plaats in Haren

2e plaats in Haren

Vandaag stond er sinds ruim 1,5 maand weer een wegwedstrijd / criterium op het programma.
Na al een tijdrit gereden te hebben afgelopen week (wat overigens nog niet zo goed ging), was het afwachten hoe dit weer ging verlopen, want een criterium bevat altijd een hoop interval en bochtenwerk.

Gelijk vanaf het begin kon Vera goed van voren koersen en meedoen met de wedstrijd. Na een aantal vluchtpogingen van o.a. (schaatsster) D. Bekkering (BIk-Gios), waren het Sissy van Alebeek (Farm Frites-Hartol) & Vera die in de laatste 10 ronden op zoek gingen naar L. Dijkstra (BIK-Gios), die na het terug pakken van D. Bekkering er vandoor was gegaan, en die dus even alleen vooruit reed.
Ze waren al snel aangesloten en bleven in de finale met drieën vooruit. Er moest flink gereden worden, want het peloton gaf zich niet (snel) gewonnen. In de eindsprint sneed Vera de bocht eigenlijk veel te ruim aan, waardoor Sissy onderdoor passeerde, en de sprint won voor Vera & Lenie Dijkstra.

Ondanks dat er een hoop goede Nederlandse dames momenteel in de Tour de l'Aude een internationale etappekoers rijden, had ze eigenlijk nog niet verwacht dat ze al voorin mee zou kunnen doen (voor de podiumplekken), maar de stijgende lijn zit er dus gelukkig weer een beetje in, en de wedstrijd van vandaag was in ieder geval weer een mooie opsteker!