Vera Koedooder-22e in Eindklassement Holland Ladies Tour

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - 22e in Eindklassement Holland Ladies Tour

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - Archief - 22e in Eindklassement Holland Ladies Tour

22e in Eindklassement Holland Ladies Tour

Vandaag was de laatste en 6e etappe van de Expert Holland Ladies Tour, die Vera op een 22e plaats afgesloten heeft.
In het Jongerenklassement tot 22 jaar werd ze 3e.

Hieronder een korte samenvatting van de eerste 2 etappes in deze internationaal bezette etappekoers.

1a etappe Kampen
De 1e etappe was een goede vuurdoop van een pittige week wedstrijden...
Vanaf de start werd er hard gereden en Vera zorgde dan ook goed dat ze vooraan zat, want met het slechte weer op komst en de vele wind werd het een verraderlijke etappe. Al snel ontstond er een definitieve kopgroep van ong. 30 rensters waarin Vera zich ook bevond en kregen de dames grote stortbuien over zich heen (eerst was er een grote groep, toen weer een kleinere, en uiteindelijk dus de groep van circa 30 rensters).
Dit kwam door de vele wind, regen en open stukken.
Op het einde heeft Vera nog wel een paar pogingen gewaagd om weg te rijden, maar alle sterke favorieten bleven tot het einde bij elkaar en werd het een sprint.
Vera had vrees voor valpartijen in de laatste gevaarlijk, natte omloop met rotondes, en sprintte niet meer mee en werd 22e.
Ze stond na deze etappe dan ook 22e algemeen & gedeeld 1e met nog een aantal anderen voor de Jongerentrui tot 22 jaar.

1b etappe Ploegentijdrit Kampen
Net bijgekomen van de winderige & regenachtige ochtendetappe, mochten we een ploegentijdrit over 12,5 km. afwerken over smalle wegen met veel bochten, paar viaducten, rotondes en dijken...(aardig technisch voor mij want met een groep van 8 meiden maakt het er niet makkelijker op, en vooral als de durf en bochtentechniek al niet zo goed is op een nat wegdek).
Het had dus ook voor de tijdrit aardig geregend en de wegen waren nat, ik kwam steeds op achterstand te zitten na een bocht en dat maakte het extra afzien, maar evengoed draaide het op sommige stukken aardig goed en wisten we (ondanks dat het regelmatig een ongeregeld zooitje was, ook door de onderlinge verschillen) er nog wat van te maken...
We reden de snelste tijd en hoopten dat de etappe winst erin zou zitten..helaas, de jury klokte de Farm Frites ploeg die na ons startte 0,5 sec. sneller dan ons! Balen!
Maar het positieve zagen we er in, en we waren toch sneller dan 't Nurnberger team en veel andere goede teams waar we aardig wat tijd op hadden gepakt, dat is altijd lekker voor de rest van de week!
Na deze etappe stond ik 9e in het Alg. klassement & gedeeld 1e met ploeggenootje M. van Dongen in het Jongerenklassement. Minke droeg de trui de volgende etappe omdat die eerder over de streep kwam tijdens de ploegentijdrit.

De onderstaande etappes volgden nog na deze dag,
2e etappe Borger-Stadskanaal
3e etappe Zoeterwoude-Scheveningen
4e etappe Leende
5e etappe Heerlen
6e etappe Waardenburg-Haaften.

Er werd ook elke avond een stukje uitgezonden op RTL 5, waar ook ik regelmatig in beeld te zien was…