Vera Koedooder-Zware slotdag Energiewacht Tour

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Zware slotdag Energiewacht Tour

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Zware slotdag Energiewacht Tour

Zware slotdag Energiewacht Tour

00030 Energiewacht Tour 2016 3Op de dertiende plaats in het algemeen klassement heeft Vera zondag de Energiewacht Tour afgesloten. Na vijf dagen en zes etappes finishte die etappekoers op het Duitse eiland Borkum. "En het was een zware laatste dag", kijkt Vera terug op de slotrit. "Het is een parcours met draaien en keren, hobbelige stukken en smalle wegen. Als je eigenlijk niet meer op je zadel kunt zitten is het dan helemaal zwaar."

Met de oranje trui van het sprintklassement om de schouders ging Vera van start. "Helaas reed ik voor de eerste tussensprint lek op een ongunstig moment, waarna ik de achtervolging voornamelijk heel lang alleen moest doen zonder direct tussen de volgauto's te zitten. Dat koste enorm veel kracht en ik had vandaag al niet veel power meer in de benen. Ik kwam nog wel naar voren voor de sprint, maar Romy Kasper pakte uiteindelijk de oranje trui. Ze won alle drie de sprints. Bij de tweede sprint zat ik ook wel weer van voren, maar het lukte me niet om punten te pakken, dus daarna heb ik de derde sprint laten lopen."

Met amper wedstrijden in de benen kon Vera tevreden zijn met haar klassering. "Uiteindelijk is die dertiende plaats in het klassement niet slecht. Dit is pas de derde internationale koers waar ik dit jaar aan de start stond. Nu hoop ik na een goede herstelweek klaar te zijn voor volgend weekend en dan mooie resultaten te boeken in de Omloop van de IJsseldelta op zaterdag en op zondag de Ronde van Gelderland, mijn thuiswedstrijd."

Uitslag 5e etappe Energiewacht Tour
Uitslag klassement Energiewacht Tour