Vera Koedooder-Zilver bij afscheid in Apeldoorn

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Zilver bij afscheid in Apeldoorn

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Zilver bij afscheid in Apeldoorn

Zilver bij afscheid in Apeldoorn

00023 NK baanwielrennen 2016 1Met een zilveren medaille op de puntenkoers heeft Vera zondag bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen afscheid genomen als actief renster. In haar allerlaatste wedstrijd stond ze daarmee toch nog eens op het podium. Alleen Kirsten Wild, Europees kampioene op het onderdeel, wist meer punten te verzamelen in Apeldoorn. "Het koste even om weer op adem te komen na afloop, maar ik ben erg blij om mijn carrière op deze manier af te sluiten", liet Vera weten."Iedereen die op welke manier dan ook wat in mijn loopbaan voor mij gedaan heeft; bedankt!"

Het NK was eigenlijk één groot afscheidstoernooi voor Vera. Ze kwamen namelijk alle drie de dagen in actie in het Omnisport. "Erg leuk om dit nog gedaan te hebben. Ik denk dat ik me vrijdag, zaterdag en zondag telkens goed heb laten zien. Die zilveren medaille is een mooie beloning, maar ook de koppelkoers vrijdag met Roxane en de scratch zaterdag waren leuk om te doen." Vera toonde zich, kenmerkend voor haar carrière, erg aanvallend op het NK. In de scratch werd ze elfde, met Roxane Knetemann reed ze op de koppelkoers naar een vijfde plaats.

Omroep Gelderland maakte onderstaande reportage van het afscheid van Vera.00023 NK baanwielrennen 2016 2 00023 NK baanwielrennen 2016 3
00023 NK baanwielrennen 2016 4

Foto's: Sportfoto.nl