Vera Koedooder-Zege in sterk bezette Ronde van Luyksgestel

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Zege in sterk bezette Ronde van Luyksgestel

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Zege in sterk bezette Ronde van Luyksgestel

Zege in sterk bezette Ronde van Luyksgestel

00028 Luyksgestel 2016Met het Nederlands kampioenschap nog in de benen, heeft Vera maandag een mooie overwinning geboekt. Na er al drie keer op het podium te hebben gestaan, won ze de Ronde van Luyksgestel. In een sprint met twee rekende ze af met de Belgische Anisha Vekemans van Lotto-Soudal. "Vier keer is scheepsrecht", lacht Vera. "En dat terwijl ik vanochtend nog twijfelde of ik zou starten, want ik had met losrijden gisteren nog veel last van die gekneusde elleboog."

Maar Vera ging toch. "Samen met Winanda Spoor ben ik naar Brabant gegaan en daar werd hard gereden, ondanks dat het soms regende en het parcours nat was. Gelukkig heb ik weinig angst over gehouden aan de val van vorige week. In de koers reden we weg met een kopgroep waarin onder andere Monique van de Ree, Claudia Koster, Anna van der Breggen, Nina Kessler, Annelies Dom en Anisha Vekemans zaten."

Met die volledige groep wilde Vera sowieso niet naar de streep. Zeker met iemand als Kessler, die over een rap eindschot beschikt. "Na een aantal demarrages ben ik vol doorgegaan en kreeg ik Vekemans mee. Anna en Nina gingen samen in de achtervolging, maar ik had goede benen vandaag en samen konden we vooruit blijven. Het is mooi dat ik het vervolgens in een een sprint-a-deux af kon maken. Dit is toch altijd een mooie wedstrijd, waarbij dit eerste criterium na het NK vaak een sterk deelnemersveld heeft. Dat was ditmaal niet anders, met onder meer de Nederlandse en Belgische kampioenen aan de start."

Uitslag Top-10:
1. Vera Koedooder - Team Parkhotel Valkenburg
2. Anisha Vekemans (Bel.) - Team Lotto-Soudal
3. Nina Kessler - Team Lensworld-Zannata
4. Anna v/d Breggen - Team Rabobank-Liv
5. Monique v/d Ree - Team Lares-Waowdeals
6. Claudia Koster - Jan van Arckel
7. Annelies Dom - Lensworld-Zannata
8. Sandra van Veghel - WV Schijndel
9. Kaat Van der Meulen (Bel.) - Lensworld-Zannata
10. Paulina Rooijakkers - Team Parkhotel Valkenburg