Vera Koedooder-Revanche met zege in Enkhuizen

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Revanche met zege in Enkhuizen

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Revanche met zege in Enkhuizen

Revanche met zege in Enkhuizen

00029 Enkhuizen 2016In de Ronde van Enkhuizen heeft Vera zichzelf op Koningsdag een mooi cadeau gedaan. In haar thuiswedstrijd, ze woonde 27 jaar in het dorp ernaast Bovenkarspel, nam ze daarmee revanche op 2015. "Vorig jaar werd ik na een lange solo tweede. Door een verkeerde beslissing van de jury om het gedubbelde peloton te laten rijden het gat te laten opvullen tussen mij en de rest van de kopgroep werd me de overwinning toen oneerlijk afgenomen. Nu kon ik dus revanche nemen. Dat precies een jaar na het overlijden van ome Jan Koedooder, die zijn hele leven woonde en Enkhuizen en Bovenkarspel."

Cadeau kreeg Vera haar overwinning zeker niet. "Er stond ook een groot peloton aan het vertrek op het zware rondje. 85 rensters met een sterk deelnemersveld! Daarbij stonden er weer super veel bekenden van mij langs de kant. Dat was super mooi."

De wedstrijd ontaarde uiteindelijk in een soort afvalkoers, waarbij het peloton steeds kleiner werd. "Ik viel een aantal keren aan, maar door de verkeerde windrichting was het moeilijk om weg te komen. Van het grote peloton waren we op het einde nog met 18 rensters over. Hier waren Tenniglo en Melanie Hessling uit weggesprongen. Doordat het een tijdje regende hing ik achterin de groep, omdat ik als een drol door de bochten ging. Gelukkig klaarde het op en in de laatste vier ronden ben ik in een ruk solo naar de koploopsters gereden. Zij doken in mijn wiel, maar kon in de laatste halve ronde solo wegrijden."

Uitslag top-10:
1. Vera Koedooder - Team Parkhotel Valkenburg
2. Moniek Tenniglo - Team Rabobank-Liv
3. Melanie Hessling (Dui.)
4. Nina Kessler - Team Lensworld-Zannata
5. Amy Pieters - Team Wiggle-High5
6. Roxane Knetemann - Team Rabobank-Liv
7. Floortje Mackaij - Team Liv-Plantur
8. Eva Buurman - Team Parkhotel Valkenburg
9. Nicole Steigenga - WV Noord-Holland
10. Charlotte Kool


Ook aangevallen in Borsele
Zaterdag reed Vera ook al de Omloop van Borsele. "Toen voelde ik me heel goed en reed ik de hele wedstrijd vooraan. Ik zat in alle eerste waaiers, viel zelf een aantal keren aan, maar uiteindelijk bleven we toch met een vrij grote kopgroep over in de finale. Na een paar ronden reed Pawlowska nog vol in mijn achterwiel en derrailleur. Hierdoor stond mijn pad scheef naar binnen en sloeg deze steeds bijna in mijn wiel met schakelen. Dus moest ik een paar ronden op mijn trainingsfiets verder. Ondertussen had mechanieker Martijn het pad rechter gekregen en heb ik het laatste deel van de koers na een tweede fietswissel vervolgd."

In de finale deed Vera nog pogingen om weg te rijden. "Ik ben in de laatste tien kilometer nog een paar keer solo weggereden, waarvan een ultieme poging in de laatste omloop, maar de grote ploegen met voornamelijk Ellen van Dijk van Boels-Dolmans reden het dicht. Zo strandde ik op twee kilometer voor de finish en toen was het op. Omdat ik niet meer fris was voor een sprint heb ik me uit laten bollen en werd ik 17e."

Met een goed gevoel keek ze terug op de koers. "De benen waren heel goed en daar was ik blij mee. Met een iets ander koersverloop had er zeker een podiumplek of top tien klassering ingezeten. Maar de harde wind stond helaas net ongunstig op het parcours, waardoor er grote groepen konden terugkeren als het tegen de wind in stil viel, nadat we met een selectieve groep waren weggereden op stukken met wind op de kant." Volgende week rijdt Vera haar volgende grote wedstrijd, de 7-Dorpenomloop Aalburg.