Vera Koedooder-Nieuwe studie en nieuwe zeges

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Nieuwe studie en nieuwe zeges

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Nieuwe studie en nieuwe zeges

Nieuwe studie en nieuwe zeges

00028 studieHet is Vera zaterdag gelukt om de Ronde van de Weebosch te winnen en daarmee ook het eindklassement van het Baby Dump Kempenklassement op haar naam te schrijven. In de laatste wedstrijd kwam ze solo aan na een lange ontsnapping in een kopgroep van drie rensters. Vera: "Doordat ik zelf veel wedstrijden uit het klassement niet mee had gedaan en als elite-renster met contract op het laatste moment niet mocht starten in de Ronde van Duizel, leverde dat veel gratis punten op voor Claudia Koster en Sandra van Veghel. Daardoor kon ik met weinig punten voorsprong aan de laatste wedstrijd beginnen. Maar gelukkig had ik goede benen vandaag en kon ik na 2013 nu voor de tweede keer het eindklassement winnen."

Vera moest er wel voor rijden in de slotkoers. "Als nummer twee en drie in het klassement zaten Koster en Van Veghel op mijn wiel, maar ik wist toch nog solo weg te rijden richting de ontsnapte Laura Gorter. Ploeggenoot Eva Buurman sprong achter mij ook weg en nadat ze bij me kwam zijn we samen naar Gorter gereden. Met zijn drieën dubbelden we ruim voor het einde het peloton, waarna ik wist weg te rijden en zo solo de overwinning kon pakken."

De klas weer in
Die nieuwe zeges waren niet het enige dat deze week nieuw was. Bekend werd namelijk ook dat Vera gaat beginnen aan een nieuwe studie. "Een paar maand geleden is bekend geworden dat ik een scholarship van Unilever heb gekregen voor de master in sportmanagement. Samen met Margot Boer (scholarship Telesport) gaan we als (ex)topsporters de opleiding in. Vorige week vrijdagen had ik een heel fijn kennismakingsgesprek met Martine Zeegers van Unilever en Henk Verschuur van het Cruyff Institute (foto boven). Ik kijk er erg naar uit om aan deze uitdaging te beginnen."