Vera Koedooder-Na goede dagen in Amsterdam klaar voor NK

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Na goede dagen in Amsterdam klaar voor NK

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Na goede dagen in Amsterdam klaar voor NK

Na goede dagen in Amsterdam klaar voor NK

00025 Zesdaagse Amsterdam 2016 2Vera is klaar voor het laatste baantoernooi in haar carrière, de Nederlandse kampioenschappen komend weekend in Apeldoorn. De afgelopen drie dagen reed ze de vrouwenversie van de Zesdaagse van Amsterdam en daar bleek de vorm goed. "Gisteren won ik zelfs de scratch en daarmee verbaasde ik mezelf", kijkt Vera terug. "Drie dagen lang werd er super hard gereden in Amsterdam en behaalde ik mijn beste resultaten op de scratch. Vrijdag werd ik vijfde, zaterdag vierde en zondag won ik dus."

Zaterdag nam Vera tijdens de scratch een ronde voorsprong met een kopgroep van vijf en dat gebeurde zondag opnieuw. "Maar waar ik me zaterdag weg liet drukken in de finale koos ik nu voor een alles of niets aanval in de finale. Met succes dus! Daarmee was deze driedaagse voor mij geslaagd. Het was gaaf om in dit topveld een zware koers te winnen. In het eindklassement eindigde ik net buiten de top tien, als elfde."

Goede voorbereiding
De wat mindere einduitslag valt wel te verklaren: "Dat kwam vooral door de afvalkoers, waarin ik de afgelopen jaren gewoon te weinig lef heb om tactisch tussen de wielen te rijden. En de puntenkoersen waren maar tien in plaats van twintig kilometer, waardoor ik daarop ook minder goed uit de verf kwam. Ik heb wel veel aangevallen, maar haalde er geen hoge klassering mee. Gisteravond was het in de puntenkoers ook op na een ontsnapping in het begin. Hierdoor verspeelde ik mijn top tien, maar na overwinning op de scratch maakte het eigenlijk ook niet zoveel meer uit. Het was een goede voorbereiding op het NK baan van komend weekend!"

Zesdaagse Amsterdam 2016 2 00025 Zesdaagse Amsterdam 2016 1
00025 Zesdaagse Amsterdam 2016 3 00025 Zesdaagse Amsterdam 2016 4