Vera Koedooder-Hopelijk allemaal tot ziens in Omnisport Apeldoorn

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Hopelijk allemaal tot ziens in Omnisport Apeldoorn

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Hopelijk allemaal tot ziens in Omnisport Apeldoorn

Hopelijk allemaal tot ziens in Omnisport Apeldoorn van 16 tm 18 dec.!

Hopelijk allemaal tot ziens in Omnisport Apeldoorn op 16, 17 en 18 december!

http://www.nkbaanwielrennen.nl/koedooder-draait-haar-laatste-rondjes-op-nk/

KOEDOODER DRAAIT HAAR LAATSTE RONDJES OP NK

00024 NK ploegenachtervolging 2016

Vera Koedooder besloot gedurende het afgelopen seizoen dat 2016 haar laatste jaar als profwielrenster zou worden. De afgelopen maanden pikte ze nog de nodige prijzen mee, maar het NK Baan in Apeldoorn is de gelegenheid om haar voor het laatst op het hoogste niveau in actie te zien. Op alle drie de wedstrijddagen – 16, 17 én 18 december – verschijnt de renster van Parkhotel Valkenburg in de baan. Het doel? Tot het allerlaatst naar de prijzen mee dingen.

Koedooder vindt het na achttien jaar als wedstrijdsportster welletjes, het is tijd voor andere zaken, zoals de studie. De import-Apeldoornse, ze groeide op in Bovenkarpsel in Noord-Holland, doet een master in sport management op het Johan Cruyijff Institute. Bovendien is ze druk met haar taken in de atletencommissie van NOC*NSF. “Ik kan terug kijken op mooie jaren in het peloton, heb mijn zeges op de baan en de weg mee gepikt en heb de Olympische Spelen in Londen gereden op de ploegachtervolging. Het is een keer goed geweest.”

Maar het mocht geen anoniem afscheid worden. Nadat ze goud won op het NK Studenten op de weg en op de nationale titelstrijd ploegachtervolging in Apeldoorn en brons won op het NK Omnium in Alkmaar, trok ze naar de Zesdaagse van Amsterdam om daar de laatste puntjes op de i te zetten. “Ik verdedig wel mijn nationale titel op de puntenkoers, ik heb dan geen zin om tegenover rensters als Kirsten Wild, Nina Kessler en Winanda Spoor een modderfiguur te slaan. Amsterdam geeft me net de extra impuls om nog een keer voor de prijzen mee te kunnen doen. Ik zal er tot het allerlaatst voor knokken om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Ze somt op hoe haar wedstrijdprogramma eruit ziet in Apeldoorn op het NK Baanwielrennen. Op vrijdag 16 december rijdt Koedooder de koppelkoers voor vrouwen samen met Roxane Knetemann van Rabo/Liv . Op zaterdag 17 december maakt ze haar opwachting op de scratch. Op de slotdag – zondag 18 december – staat de puntenkoers op haar programma. Daarna volgt nog een ereronde over de nieuwe wielerpiste in Omnisport en ongetwijfeld een momentje met familie en vrienden en dan slaat het dikke boek van de wielerloopbaan van Vera Koedooder dicht.

Foto: Gert Bonestroo