Vera Koedooder-Als nieuwe student naar titel

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Als nieuwe student naar titel

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2016 - Als nieuwe student naar titel

Als nieuwe student naar titel

00027 NSK 1Als kersverse student aan het Cruyff Institute, waar ze gaat voor de Master Sportmanagement, stond voor Vera zondag een bijzondere wedstrijd op het programma. Ze reed in Berg en Dal het Nederlands Studenten Kampioenschap. Aan het einde stond ze met de bloemen, want Vera won. "Het was een mooi selectief parcours met ronden van ruim negen kilometer", vertelt ze. "Daarin zaten de 7-Heuvelenweg en de Oude Kleefsebaan, waar we drie kilometer omhoog reden naar de finish. We reden daarbij zes ronden."

In de wedstrijd was Vera actief. "Net als een aantal anderen, want naast mij vielen ook onder andere Jeanne Korevaar en Karlijn Swinkels aan. Het lukte mij om met nog zo'n 25 kilometer te gaan weg te rijden. Daarbij werd flink achtervolgd door het peloton en lang bleef mijn voorsprong tussen de dertig en veertig seconden schommelen. Tot de op één na laatste beklimming van de Oude Kleefsebaan. Daarin wist ik de voorsprong flink uit te bouwen."

Uiteindelijk kon Vera met een geruststellende voorsprong aan de slotfase beginnen. "Ik kon goed door blijven rijden in die laatste tien kilometer en won met twee minuten voorsprong. Achter mij sprintten Belle de Gast, de Nederlands kampioene zonder licentie in 2015, en Jeanne Korevaar naar de plaatsen twee en drie. Het was leuk om hier aan mee te doen en ook bijzonder om over onder meer de 7-Heuvelenweg te rijden, waar ik in 2002 mijn eerste NK weg bij de elite-vrouwen reed. Mijn ouders en verloofde waren erbij en we hebben de dag 's avonds met een etentje in Apeldoorn afgesloten."

Uitslag NSK:
1. Vera Koedooder
2. Belle de Gast
3. Jeanne Korevaar
4. Karlijn Swinkels
5. Marjolein van 't Geloof

00027 NSK 2 00027 NSK 3