Vera Koedooder-Zwaar bevochten tweede plaats in Ameide

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Zwaar bevochten tweede plaats in Ameide

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Zwaar bevochten tweede plaats in Ameide

Zwaar bevochten tweede plaats in Ameide

00033 Ameide 2015Met een tweede plaats in de Ronde van Ameide heeft Vera haar individuele seizoen afgesloten. Ze komt dit wielerjaar nog eenmaal in actie, maar dat zal zijn in ploegverband. Komende zaterdag doet ze namelijk mee aan het Nederlands Club Kampioenschap, een ploegentijdrit. "Omdat mijn ploeg Bigla Pro Cycling helaas had besloten om niet naar de WK ploegentijdrit in Richmond af te reizen, wilde ik toch nog een beetje bezig blijven", aldus Vera.

Dat bezig blijven leverde Vera dus nog een succes op. "Eigenlijk zat mijn seizoen erop na de Giro della Toscana, maar Wielervereniging Noord-Holland wilde heel erg graag dat ik nog het Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit voor hen ging rijden. Aangezien er twee weken tussen Toscane en het NCK zitten moet ik dus toch nog wat blijven trainen. Na een weekje rust reed ik daarom zaterdag in Ameide en het viel nog mee hoe de benen waren!"

Gat dichten
Even leek het erop dat Vera helemaal niet zou meestrijden om een podiumplaats. "In het begin reed een kopgroep van vijf weg. Daarin zaten Winanda Spoor, Sandra van Veghel, Julia Soek, Esther van Veen en Anouska Koster. Doordat het enorm stil viel in het peloton en het een snel rondje was, kregen ze snel een grote voorsprong en was de koers eigenlijk gelopen. Maar na een lange en zware achtervolging wist ik gelukkig toch nog de oversteek te maken."

Uiteindelijk deed Vera dus toch mee in de strijd om de zege. "In de finale viel Soek bijna in een bocht en stond ik daarachter stil. Toen waren Koster en Van Veen gevlogen. Gelukkig wist ik ook weer naar hen de oversteek te maken en bleven we in de laatste ronden met zijn drieën vooruit. Anouska en ik stormden samen op de laatste bocht af, maar daar reed nog het peloton aan de buitenkant, nadat zij vroegtijdig hadden moeten afsprinten. Een gevaarlijke situatie dus. Ik kneep aan de binnenkant van de bocht in de remmen, was daarop gezien en werd helaas tweede. Anouska is sowieso heel snel, dus ik had meer risico moeten nemen als ik had willen winnen om een kans te maken tegen haar."

Nog een week
Er wacht nu dus nog één wedstrijd en dat is het NCK. Dat kampioenschap wordt komende zaterdag 26 september verreden, waarbij de Nederlandse wielerverenigingen tegen elkaar strijden om de Nederlandse titel. "Ondanks de kater van het missen van het WK ploegentijdrit ga nu nog even een weekje trainen tot aan het NCK en proberen om het seizoen met een overwinning af te sluiten."