Vera Koedooder-Worstel en kom boven in Ladies Tour...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Worstel en kom boven in Ladies Tour...

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Worstel en kom boven in Ladies Tour...

Worstel en kom boven in Ladies Tour

00065 Boels Rental Ladies TourAfgelopen week was Vera actief in de Boels Rental Ladies Tour. Een wedstrijd die voor haar twee gezichten kende en na zes dagen koers zondag eindigde in Berg en Terblijt. Juist de zware Limburgse heuvelrit maakte de wedstrijd voor Vera nog enigszins goed. "Het was in de meeste etappes gewoon niet mogelijk om weg te komen", vertelt ze. "Ik heb het super vaak geprobeerd, maar helaas is het niet gelukt."

De meerdaagse wedstrijd begon dinsdag 2 september met een 10 kilometer lange tijdrit in Tiel. "Voor mij was dat eigenlijk wat tekort, maar ik hoopte op een top tien klassering. Mijn tijdrit was uiteindelijk niet slecht tussen de complete wereldtop. Ik werd echter dertiende en was meer tevreden geweest wanneer ik in die top tien was geëindigd." Na de tijdrit volgden vijf etappes en die werden voor een groot deel gecontroleerd door Specialized-Lululemon en Boels-Dolmans met de uiteindelijke nummers 1 (Stevens), 2 (Brennauer) en 3 (van Dijk) in de gelederen. De 2e, 3e en 5e etappe eindigden allemaal in massasprints. Alleen in de 4e etappe wist een vluchtgroep stand te houden met daarin Vera's ploeggenote Jacqueline Hahn uit Oostenrijk (vijfde).

Aan de laatste twee etappes had Vera aanvankelijk niet mee willen doen. "Na de vierde etappe voelde ik me echt niet goed. Ik had behoorlijk last van mijn buik. Ook in de vijfde etappe had ik geen goed gevoel en voelde ik mij in de eerste paar uren leeg en had ik niet de power die ik normaal heb. Logisch ook na de buikloop van de avond ervoor... Dat was op de zesde dag juist weer anders. Ik voelde me beter, maar het parcours in Limburg ligt mij normaal gesproken niet. Dat ik uiteindelijk in een groepje over de finish kwam dat om de dertiende plaats reed, verbaasde me nog wel! Uiteindelijk eindig ik op de zeventiende plek in het eindklassement."

Volledige uitslagen van alle etappes en het eindklassement zijn hier te lezen op HollandLadiesTour.nl