Vera Koedooder-Wisselend begin in Qatar

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Wisselend begin in Qatar

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Wisselend begin in Qatar

Wisselend begin in Qatar

00061 Bigla 2015Twee dagen zitten er inmiddels op in de Ladies Tour of Qatar en die hadden een erg verschillend karakter. De beste manier om het verschil te omschrijven? Geen wind en wel wind. "De eerste rit was niet echt boeiend, behalve dat er veel valpartijen waren en het nerveus was", laat Vera vanuit Doha weten. "Super balen is wel dat we door één van die valpartijen onze ploeggenoot Sharon Laws al wel kwijt zijn. Ze heeft haar sleutelbeen gebroken." Ploeggenoot Shelley Olds reed naar een vijfde plaats in de massasprint, waarbij Vera in het peloton finishte. 

Was het dinsdag dus saai, woensdag was het dat allesbehalve. "Helaas misten we allemaal de slag. Ik zat in eerste instantie voorin het peloton, maar moest een paar keer flink in de remmen voor bijna valpartijen. Daardoor kwam ik achteraan te rijden en moest ik weer een stuk of zeventig meiden inhalen. Toen waren de zestien koploopsters al gevlogen."

Het Bigla Cycling Team probeerde de meubelen nog te redden. "Toen ik het peloton weer voorbij was gereden ben ik meteen op kop door gegaan. Samen met Lotta en Joelle heb ik toen heel lang op kop gereden voor onze kopvrouw Shelley Olds. We wilden proberen om het gat nog te dichten, maar dat lukte niet. In Qatar kan de koers soms in twee kilometer worden beslist en dat gebeurde dus gisteren. Enorm frustrerend en balen, maar wel een goede en dure les voor de volgende etappes! Het is zonde van het algemeen klassement, maar hopelijk hebben we de komende dagen nog kansen op een goede daguitslag."