Vera Koedooder-Winst Maarheeze en derde plaats Berkel

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Winst Maarheeze en derde plaats Berkel

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Winst Maarheeze en derde plaats Berkel

Winst Maarheeze en derde plaats Berkel

00038 Mares 2Het zijn goede dagen voor Vera. Vrijdag heeft ze de Mijl van Mares op haar naam geschreven en zaterdag mocht ze opnieuw het podium op. Ditmaal werd ze derde in de wielerronde van Berkel en Rodenrijs. "Nog een mooi resultaat na een slechte nacht", vertelt Vera over de laatste koers. "Ik werd vermoeid waker na de zware wedstrijd van vrijdagavond. Maar ik ben toch naar Berkel en Rodenrijs gegaan, waar in het begin van de wedstrijd veel aangevallen werd."

Toch duurde het even voor er echt iemand weg wist te rijden. "Anna van der Breggen demarreerde halverwege de wedstrijd. Ik reed er naartoe en we kregen snel daarna Chantal Blaak, Jermaine Post en Eva Buurman mee. Tegen het einde van de wedstrijd kwam ik er een beetje doorheen en begon ik me iets beter te voelen, waarna ik het op ongeveer acht ronden voor het einde solo heb geprobeerd."

Vera had een aantal ronden lang een voorsprong, maar het gat werd toch weer gedicht. "Daarna reed Chantal in de laatste ronden van kop af aan weg en niemand reageerde daarop. Later reden Anna en ik nog weg bij Post en Buurman. We kwamen nog aardig dichtbij Chantal in de laatste ronde, maar het bleef toch bij een sprint om plek twee en die won Anna. Nadat ik in 2013 en 2014 hier met een lange solo ontsnapping wist te winnen, is het toch leuk om wederom op het podium te staan."

Winst in Maarheeze
Met zware benen stond Vera zaterdag dus al in de ochtend aan de start. Dat kwam juist doordat ze vrijdagavond nog een zege binnenhaalde in de Mijl van Mares. "Een zware wedstrijd", zo kijkt ze erop terug. "Het was een zwaar parcours en het was heet, benauwd weer. Daarbij werd wel veel aangevallen vanuit het peloton en ook ik probeerde het vaak om weg te komen. Toch werd het telkens weer dichtgereden en ook zelf reed ik veel gaten dicht."

Maar niet alle aanvallen bleken zinloos. "Toen iedereen er een beetje doorheen begon te raken ben ik een zoveelste keer vol aangegaan en solo weggereden. Zo heb ik ruim een half uur alleen gereden en in de laatste ronden had ik meer dan een minuut voorsprong. Zo kon ik opnieuw met een mooie solo zegevieren. Het is de tweede keer dat ik hier win. In 2009 won ik in de sprint met drie, na een lange ontsnapping met Lucy Martin en Roxane Knetemann. Solo winnen blijft toch het mooist."