Vera Koedooder-Winst in Noordwijk Classic...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Winst in Noordwijk Classic...

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Winst in Noordwijk Classic...

Winst in Noordwijk Classic

00073 NoordwijkHet is Vera dinsdagavond gelukt om de Noordwijk Classic op haar naam te schrijven. Nadat ze al meerdere malen in de aanval was geweest tijdens de 120 kilometer lange koers, wist ze op anderhalve kilometer van de streep weg te rijden. Daarbij kreeg Vera de talentvolle juniore Jip van den Bos mee. Samen bleef het tweetal vooruit, waarbij Vera de beste bleek. Lucy Garner (Giant-Shimano) won de sprint van het peloton voor Jolien d'Hoore (Lotto-Belisol) en maakte het podium compleet. "Het was vandaag lastig om weg te komen", vertelt Vera. "Sowieso reed ik individueel en er stond wel veel wind, maar dan in de verkeerde richting, veelal mee of tegen. We waren met zo'n 120 rensters gestart en het duurde dan ook wel even voordat het peloton uitgedund was. Op anderhalve kilometer voor de finish kwam ik alsnog weg en toen lukte het toch om vooruit te blijven." 

Meermaals was Vera voor haar definitieve ontsnapping al in de aanval geweest. "Ik had het al vaak geprobeerd en ben ook met wat groepjes weggeweest. Door die wind op kop was het dus lastig om eerder de afscheiding te maken dan in de finale. Jip van den Bos sloop mee in mijn wiel toen ik ging en daar bleef ze ook. Ik heb gewoon volle bak alles of niets gereden en dat bleek genoeg. Achteraf zag ik dat ik ruim 52 km/h gemiddeld en 59 km/h maximaal ging in de laatste 500 meter over de boulevard richting de finish."

De overwinning is Vera's derde zege van het seizoen, nadat ze eerder ook al een etappezege in de Energiewacht Tour boekte en het regiokampioenschap tijdrijden op haar naam schreef. "Winnen is altijd fijn. Helemaal na een paar mislukte alles of niets pogingen, zoals bijvoorbeeld afgelopen zondag nog. Het is lekker dat het nu weer eens alles was. Zeker ook na al die tweede plaatsen van de afgelopen tijd. En bovendien was een 2e plaats ook mijn beste resultaat tot nu toe in de Noordwijk Classic, in een massasprint in 2010. Mooi dat ik deze klassieker nu ook op mijn erelijst bij kan schrijven. Er waren mensen die dachten dat ik vorig jaar ook al gewonnen had, maar toen deed ik niet mee."

Foto: Facebook Team DAK Plusine

Stukje op WielerRevue.nl
Verslagje op Cyclingonline.nl
Verslagje op BollenstreekOmroep.nl
Luister hier het 3e uur terug van de BollenstreekOmroep (17 juni) met de finale v/d wedstrijd, interview en goede muziek!