Vera Koedooder-Winst in Berkel en Rodenrijs...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Winst in Berkel en Rodenrijs...

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Winst in Berkel en Rodenrijs...

Winst in Berkel en Rodenrijs

00068 Berkel en RodenrijsHet is Vera zaterdag gelukt om zichzelf op te volgen als winnares in de Wielerronde van Berkel en Rodenrijs. In de slotfase van het criterium rekende ze af met Sandra van Veghel, met wie ze lange tijd aan de leiding reed. Daarvoor moest Vera, in de koers die door flink wat wind werd geteisterd, nog wel een flinke inspanning leveren om überhaupt bij Van Veghel te komen. "Zij reed alleen op kop met een seconde of veertig voorsprong", vertelt ze. "Niemand reageerde en het hele peloton keek eigenlijk naar mij."

Vervolgens kon het peloton ook blijven kijken, want Vera ging er alleen vandoor. "Ik ben naar Sandra toe gereden, waarna we samen zo'n veertig kilometer lang een duo-ontsnapping hebben gedaan. Tot de laatste ronde. Daarin ben ik bij Sandra weggereden en zo kon ik voor het tweede jaar op rij winnen. Vorig jaar na een solo van ongeveer 55 kilometer. Nu had ik wat meer hulp en dat was ook wel heel prettig. Floortje Mackaij (Giant-Shimano) won de sprint van een achtervolgend groepje. Het peloton hadden we in de laatste ronde gedubbeld."

Mijl van Mares
In Maarheeze reed Vera vrijdagavond ook al de Mijl van Mares, waar ze als negende eindigde. "Het was een natte wedstrijd en ik heb geen risico's genomen. Eigenlijk was ik wel tevreden dat het nog een top tien notering werd. In de laatste ronde reed ik in de sprint voor de vierde plaats gewoon hard op kop van het peloton, om daarna de laatste natte klinkerbocht voorzichtig door te kunnen. Vijf rensters passeerden me daarna dus nog. Na zes koersen in zeven dagen tijd neem ik nu twee dagen rust om te herstellen. Dinsdag start ik in de Gouden Pijl in Emmen."