Vera Koedooder-Weinig succes, wel goede Holland Ladies Tour

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Weinig succes, wel goede Holland Ladies Tour

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Weinig succes, wel goede Holland Ladies Tour

Weinig succes, wel goede Holland Ladies Tour

00034 Boels Rental Ladies Tour 2De Boels Rental Ladies Tour zit er inmiddels op en het was voor Vera en haar team een weinig succesvolle koers wie kijkt naar de resultaten. Toch kijkt Vera met een positief gevoel terug. "Het was een mooie en goede week voor het hele team, waarbij Annemiek een super comeback wist te maken na haar aanrijding van een maand geleden", vertelt ze. "Helaas zat er geen etappe overwinning in en eigenlijk was er ook maar één etappe waarin dat eventueel mogelijk was geweest. Dat was de derde etappe, waar Lauren Hall won. Ik heb in de eerste twee uur denk ik tien keer aangevallen, maar de grote ploegen controleerden en lieten niet begaan. In tegenstelling tot Hall en Bastianelli, die wel vrijgeleide kregen."

Het tweede deel van de zesdaagse koers bestond uit een 11,4 kilometer lange tijdrit op vrijdag, een vrij vlakke etappe rond Gennep op zaterdag en zondag's de slotrit in de heuvels van Zuid-Limburg. "Ik had wat meer gehoopt van de tijdrit, ondanks dat het technische parcours niet geschikt was voor mij met een aantal natte bochten en het verkeerde communicatie kanaal in oortje. De eerste acht kilometer hoorde ik een ploegleider achter een ploeggenote en alleen laatste kilometers hoorde ik Richard. Dat was niet echt ideaal."

Ook niet ideaal was de blessure waarmee Vera reed. "De laatste twee etappes had ik flink hinder van zitvlak problemen, een ontsteking. En uitrijden was eigenlijk nog het enige doel zondag. Als ik de benen had gehad wilden we nog een vroege ontsnapping opzetten, maar daar ging het vanaf de start te hard voor. Toen ik ergens stil stond achter een flinke valpartij en na een achtervolging nog wel terug kwam, lag het tempo na de tweede keer Cauberg te hoog en reed ik daarna de etappe rustig uit met een groepje van dertien en finishte daarmee in ieder geval mijn 10e Holland Ladies Tour. Het is jammer dat het geen succesvolle HLT was dit jaar! Maar gelukkig redde Annemiek nog de meubelen voor het team door elfde te worden en tiende in het eindklassement."Foto: Sportfoto.nl