Vera Koedooder-Vierde plaats in Oud-Vossemeer...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Vierde plaats in Oud-Vossemeer...

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Vierde plaats in Oud-Vossemeer...

Vierde plaats in Oud-Vossemeer

00091 Oud VossemeerIn de Ronde van Oud-Vossemeer heeft Vera zaterdag net naast een podiumplaats gegrepen. Nadat ze in de laatste kilometer aanviel, maar gegrepen werd door de overige meiden uit de kopgroep van vier rensters, zat een plek bij de eerste drie er net niet meer in. Thalita de Jong greep in het sprintje de zege, voor Amy Pieters en ook Iris Slappendel kwam nog voor Vera over de streep.

"Ik startte vrij ver van achteren, maar was na twee ronden al vooraan en ben toen direct gedemarreerd", doet Vera na afloop verslag. "Daarbij kreeg ik vijf rensters mee. Amy Pieters (Liv-Shimano), Kirsten Coppens (Futurumshop.nl) en van Rabobank Lucinda Brand, Iris Slappendel en Thalita de Jong. Coppens moest ons ongeveer halverwege de koers laten gaan, maar ik voelde me goed. Met drie rensters van Rabobank en Amy als sprintster, wist ik echter dat het lastig ging worden."

Er zat dus maar één ding op voor Vera en dat was proberen om weg te rijden. "Na een heleboel aanvallen in de laatste twintig kilometer van de meiden van Rabobank en mijzelf, bleven we in de laatste ronden met zijn vieren over. Lucinda was gelost. Ik speelde alles of niets en demarreerde in de laatste kilometer. Helaas werd het dichtgereden door Amy en Iris, waarna Thalita de sprint won. Toen was ik al te verzuurd om de laatste podiumplaats nog te pakken."

97 Oud vossemeer