Vera Koedooder-Video: Goede teamprestatie in Sparkassen Giro...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Video: Goede teamprestatie in Sparkassen Giro...

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Video: Goede teamprestatie in Sparkassen Giro...

Video: Goede teamprestatie in Sparkassen Giro

Met een derde plaats voor de Finse Lotta Lepistö, was de nieuwe World Cup wedstrijd Sparkassen Giro in het Duitse Bochum zondag succesvol voor het Bigla Cycling Team. Zij moest alleen wereldkampioene Marianne Vos en voormalige wereldkampioene Giorgia Bronzini voor zich dulden. Vera had een belangrijk aandeel in de derde plaats van haar teamgenote. Nadat ze zelf een aantal keren aanviel, maar bleek dat dat geen kans van slagen had, hielp ze Lepistö om voorin het peloton te blijven. Na afloop keek Vera in onderstaand video interview terug op de koers. 

Tijd voor veel herstel is er niet. De volgende wedstrijd staat morgen alweer op het programma; de Draai v/d Kaai in Roosendaal. In 2011 wist Vera op het zware rondje te winnen voor Loes Gunnewijk en Marianne Vos. Vorig jaar werd ze met een aantal centimeters geklopt door de Italiaanse Valentina Scandolara en de Zweedse Emma Johansson. Morgen gaat ze zeker weer voor een podiumplaats in het sterk internationale bezette profcriterium!

Ondanks dat Vera door de World Cup wedstrijd niet in de Ronde van Tiel aanwezig kon zijn, staat ze nog wel aan de leiding van het Nederlands Criterium klassement