Vera Koedooder-Via solo naar winst in Enter

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Via solo naar winst in Enter

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Via solo naar winst in Enter

Via solo naar winst in Enter

00046 Enter 2015 3In de Ronde van Enter heeft Vera zaterdagavond opnieuw een solo overwinning geboekt. Na een flink aantal aanvalspogingen reed ze in de finale weg. De op dat moment al flink vermoeide kopgroep bleek niet in staat om haar nog te achterhalen. Achter Vera sprintte Nina Kessler naar de tweede plaats, terwijl de Duitse Melanie Hessling derde werd. Naast de winst in de wedstrijd mocht Vera na afloop ook de blauwe leiderstrui in de VIRO Criterium Cup Twente aantrekken. Dat klassement is dit jaar nieuw voor de vrouwen. Na de wedstrijd in Enter volgen nog criteriums in Markelo (14 augustus) en Goor (22 augustus).

Het was nog niet gemakkelijk om weg te rijden in Enter. "Ik was al een aantal keer ontsnapt, maar telkens reed er iemand op mijn wiel", vertelt Vera. "Als ze er dan bij zaten, wilden ze niet met me verder reden. Vervolgens reden er een stuk of acht meiden weg, met daarbij onder meer Moniek Tenniglo en de Australische Annette Edmondson. Een sterke kopgroep. Er sprongen er nog wat naartoe, maar die liet ik een beetje rijden. Niemand bleek wat te kunnen in de achtervolging en toen ben ik zelf gaan rijden."

Vera besloot dus de regie in handen te nemen. "Eerst ben ik op kop van het peloton gaan rijden, maar zodra ik mijn benen even stilhield, deed niemand wat. Daarom ben ik opnieuw gedemarreerd en na een paar pogingen kreeg ik een aantal rensters mee. Overnemen deden ze niet en dus heb ik in mijn eentje het gat naar de kopgroep dichtgereden. Ook daar werd veel aangevallen en ben ik telkens mee gesprongen. Daarnaast ben ik zelf nog minstens zes keer gedemarreerd."

Het leek niet te lukken om weg te rijden, maar de vele aanvallen hakten er wel in. "Zes ronden voor het einde zat iedereen er helemaal doorheen. Dat was voor mij het teken om nog een keer vol te gaan, nadat een andere rensters werd teruggepakt. Iedereen zat kapot door de hitte, het lastige parcours met veel bochten en de flinke wind. Ik ben toen vol doorgereden. Achter me zag ik ze nog wel achtervolgen, maar ze kwamen er niet meer bij. Solo winnen is natuurlijk altijd leuk en het is mooi dat ik ook de eerste trui pak."

00046 Enter 2015 2 00046 Enter 2015 1
Foto's: Sportfoto.nl