Vera Koedooder-Van Thuringen naar de Champs Elysees

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Van Thuringen naar de Champs Elysees

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Van Thuringen naar de Champs Elysees

Van Thuringen naar de Champs Elysees

00042 Thuringen 2Waar het na vier etappes in de Thüringen Rundfahrt raak was voor Bigla, werd de koers voor Vera er ook één om te overleven. "Het waren zware laatste dagen, met veel hoogtemeters", zegt ze. "We verdedigden de podiumplaats van Lotta en top-10 van Joelle in deze dagen. Op de slotdag hebben we tempo gemaakt met Velocio, nadat een sterke kopgroep al vroeg wegreed. Na de Hankaberg heb ik de etappe vervolgens met Iris en Emilie in een redelijk grote groep uitgereden."

Het klassement werd op die laatste dag nog behoorlijk opgeschud. "Helaas verloor Lotta haar podium in het klassement, maar ze eindigde evengoed nog netjes als zevende. Doordat Joelle mee zat in de ontsnapping schoof zij op naar de zesde plaats. Voor mij is het een goede en zware week van investeren geweest., waarvan ik hopelijk op tijd ben hersteld voor La Course."

La Course
Zondag staat La Course gepland, de wedstrijd die in 2014 voor het eerst gehouden werd. Voorafgaand aan de binnenkomst van de professionele mannen in de Tour de France, rijden 's werelds beste wielrensters op de Champs-Elysees een koers over negentig kilometer. "Vorig jaar was het gaaf om te rijden en dat wordt het morgen vast ook! Hopelijk blijft het wel droog, anders wordt het een enorme glibber partij over de kasseien van de Champs-Elysees."

La Course start zondag om 13.30 uur. In totaal rijdt het peloton dertien ronden, wat neer komt op een afstand van 89 kilometer. Men verwacht een hoog tempo. De organisatie gaat uit van een gemiddelde snelheid tussen de 44 en de 48 kilometer per uur. Daardoor wordt de finish tussen 15.20 en 15.30 uur verwacht. Vanaf 14.00 uur is de koers live op televisie te zien, zowel bij de NOS op NPO 1 als op Eurosport.