Vera Koedooder-Tweede plaats na lange aanval in Nacht van Zeil...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede plaats na lange aanval in Nacht van Zeil...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede plaats na lange aanval in Nacht van Zeil...

Tweede plaats na lange aanval in Nacht van Zeilberg

In het nieuwe Brabantse criterium verreden onder de naam Nacht van Zeilberg is Vera donderdagavond twee geworden. Samen met de Britse Lucy Garner van Giant-Shimano reed ze bijna de complete wedstrijd in de aanval, waarna Garner na 60 kilometer wedstrijd sneller bleek in de sprint. Dat gebeurde na een koers die voor de vele toeschouwers spannend was. "Na ongeveer drie ronden reden we al weg, samen met ook lokaal favoriete Sanne van Paassen er nog bij", vertelt Vera. "Vanaf de start ging het super hard. Sanne kon niet overnemen en moest na een paar ronden lossen. Uiteindelijk heb ik samen met Lucy maar liefst 56 kilometer vooruit gereden."

Dat Vera samen met Garner vooruit bleef was nog niet zo eenvoudig. Achter hen werd hard gereden in de achtervolging. "Liesbet de Vocht, Janneke Ensing, Ann-Sophie Duyck en Iris Slappendel reden onder meer aan kop van het peloton. Ze kwamen halverwege de wedstrijd zelfs tot een seconde of vijftien tot twintig van ons, maar we zijn gewoon hard door blijven rijden. We gaven ons niet zomaar gewonnen en uiteindelijk gingen we met ruim een minuut voorsprong de finale in. In de laatste twee ronden heb ik nog een poging gedaan om weg te rijden, maar dat lukte helaas niet."

Het betekende voor Vera wel dat het bijna onmogelijk werd om de koers nog te winnen. "Lucy is gewoon één van de snelste rensters van het vrouwenpeloton. Als je met haar naar de streep rijdt weet je dat je hoogstwaarschijnlijk tweede wordt. Maar ik ben tevreden. Het ging lekker, pakte de leidersprijs en het gevoel was goed, nadat vanmiddag een flinke blokkade in mijn linker bekken is verholpen." De Belgische Ann-Sophie Duyk reed in Deurne solo naar de derde plaats. Kirsten Wild en Nina Kessler werden 4e en 5e.

Leuk weetje; In 1998(!) werd Vera ook al eens 2e in Deurne! Als 14-jarig 1e-jaars Nieuweling-meisje stond ze toen met winnares Bertine Spijkerman en Miranda Vierling op het podium en ook toen won ze de leidersprijs.

Helaas zijn er geen beelden van de vrouwen- wedstrijd, wel van de prominenten- race wat later op de avond werd verreden...