Vera Koedooder-Tweede plaats in de Parel met technisch malheur

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede plaats in de Parel met technisch malheur

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede plaats in de Parel met technisch malheur

Tweede plaats in de Parel met technisch malheur

00052 Parel van de VeluweIn de Parel van de Veluwe is Vera woensdag als tweede gefinisht. Ze behoorde samen met Monique van de Ree, de uiteindelijke winnares, en Natalie van Gogh tot een kopgroep van drie rensters. Samen wisten ze vooruit te blijven en daarbij werd uiteindelijk gesprint om de zege. "Helaas wist ik daarbij de koers niet voor de tweede keer op mijn naam te schrijven", vertelt Vera. "In 2007 wist ik hem al eens te winnen en in 2013 zat ik er ook dichtbij met een 2e plek. Wel ben ik tevreden over de conditie die ik momenteel heb."

De koers over 132 kilometer met start en finish in Harderwijk, was er één die voor Vera niet ver van haar huis ligt. "Ik ben na afloop ook in een uur en tien minuten naar huis gereden. Daarvoor ging het in de wedstrijd net als in Westerhoven afgelopen weekend in ieder geval weer goed. Van Gogh was weggereden en daarachter legde haar team Parkhotel het stil. Daarbij was het lastig om weg te komen uit het peloton, maar bij een stuk zijwind ben ik doorgetrokken en kreeg ik alleen Van de Ree met me mee. Ik reed het gat van ongeveer vijftig seconden vrijwel in mijn eentje dicht. Van de Ree kon weinig kopwerk doen in de achtervolging."

Pech
Winst was misschien wel mogelijk geweest, maar Vera had onderweg af te rekenen met pech. Die was niet zomaar te verhelpen, want de Parel van de Veluwe is een nationale klassieker en dus had ze geen ploeggenotes aan de start, maar ook geen ploegleiderswagen met mechanieker. "In de laatste drie kwartier begon mijn ketting steeds over te slaan en te verspringen over mijn cassette. Dit hielp bepaald niet mee! Als je niet honderd procent kracht op de ketting kan zetten ben je eigenlijk op voorhand al verloren, maar evengoed probeerde ik het een aantal keer en dan hoopte ik dat het meeviel. Ik moest het er helaas mee doen, maar ik werd er wel erg door gehinderd in mijn aanvallen in de finale en voornamelijk in de sprint. Het verbaasde me eigenlijk dat ik er evengoed toch nog heel ver mee kwam in de sprint! Wat dat betreft is het extra balen, want ik had zoals gezegd graag voor de tweede keer hier gewonnen en ik had er ook zeker de benen voor."

Meer info over deze klassieker is te vinden op www.parelvandeveluwe.nl

00052 Parel van de Veluwe a 00052 Parel van de Veluwe b

Foto's: Sportfoto.nl