Vera Koedooder-Tweede plaats in Bigla feestje...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede plaats in Bigla feestje...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede plaats in Bigla feestje...

Tweede plaats in Bigla feestje

00078 Bern 1In de Zwitserse Berner Rundfahrt is Vera gisteren (zaterdag) als tweede over de finish gekomen. Ze moest na een koers over 102 kilometer, verreden over drie grote ronden met daarin een flinke klim, alleen ploeggenote Elke Gebhardt voor zich dulden. "Al na een ronde waren we met een groep van ongeveer vijftien rensters overgebleven en in de tweede omloop ben ik weggereden", doet Vera verslag vanuit Zwitserland. "Ik kreeg een Zwitserse mee, maar ik loste haar op de lange klim."

Wat volgde was een teamfeestje voor het Bigla Cyclingteam. "Ploeggenoten Elke, Joanne en Jacqueline sprongen op die klim naar mij toe en sloten aan. Daarna hebben we anderhalve ronde goed samengewerkt natuurlijk. Dat was ongeveer vijftig kilometer, waardoor we met veel voorsprong de finale ingingen. Elke reed in de laatste 2 kilometer weg en kon zo haar eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Dik gegund door ons, want ze kende een erg moeizaam voorjaar. Kort achter haar reed ik als tweede over de streep, met Jacqueline en Joanne op de derde en vierde plaats. Achter onze kopgroep werden zelfs ook de plekken 5 t/m 9 bezet door ploeggenoten! Deze wedstrijd werd mede gesponsord door onze sponsor Bigla, dus dat was extra leuk." 

Nu volgen een paar weken van rust en training. Eigenlijk was er aansluitend op deze wedstrijd nog een trainingskamp gepland met een paar ploeggenoten in het Zwitserse Sankt Moritz - Engadin. Maar door te koude temperaturen en sneeuw kon dit helaas niet doorgaan en ben ik vandaag terug gereden.