Vera Koedooder-Tweede in eindklassement Energiewacht Tour...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede in eindklassement Energiewacht Tour...

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tweede in eindklassement Energiewacht Tour...

Tweede in eindklassement Energiewacht Tour

00082 Energiewacht Tour 5Het is Vera zondag gelukt om haar tweede plaats in het algemeen klassement van de Energiewacht Tour te behouden. Daar moest ze nog flink haar best voor doen, maar ze slaagde er dus wel in. "Het was flink afzien vandaag", doet Vera na afloop verslag. "Er stond super veel wind en het ging veel op de kant. Daar zorgden Specialized en Boels ook direct voor. Door het gedrang in het peloton zat ik te ver van achteren en moest ik eerst in mijn eentje het hele peloton voorbij. Vervolgens heb ik Rabobank en leidster Lucinda geholpen. Zij hadden ook de slag gemist en samen hebben we het gat gedicht."

Vervolgens ging het echter weer op de kant en miste Vera de slag opnieuw. "Ik kwam in een groepje met onder meer Iris Slappendel en ben daarna alleen naar de kopgroep teruggereden. Daarna kon ik een beetje op adem komen en na twee ronden kwam ik er gelukkig een beetje doorheen. Vervolgens heb ik de hele koers van voren gereden."

Dat uiteindelijk een kopgroepje van acht rensters wegreed kwam Vera wel goed uit. "Dat was perfect. Samen met Rabobank en Specialized heb ik eigenlijk gecontroleerd en op kop gereden, zodat de voorsprong nooit heel groot werd. Tot driehonderd meter voor de finish heb ik op kop van het peloton gereden en toen wist ik dat de podiumplaats binnen was. Na gisteren, en als eenling tussen de topploegen, was dat ook het maximaal haalbare. Mijn teamgenoten hadden gisteren en vandaag helaas niet de benen om mij bij te staan."

Vera sluit de Energiewacht Tour dus af met een dagzege op zak en de tweede plaats in het eindklassement. "Gisteren was ik een beetje teleurgesteld, nadat ik de trui verloor. Dan denk je wel 'wat als', maar uiteindelijk ben ik toch heel tevreden met mijn etappezege en de tweede plek in het klassement."
Na de Belgische klassiekers 'Ronde van Vlaanderen' (6 april), 'GP Dottignies' (7 april) en kort daarna de Energiewacht Tour (9 - 13 april) is het nu tijd voor een weekje herstel en weinig training! A.s zondag staat dan de Ronde van Gelderland op het programma, met start en finish in Vera's woonplaats Apeldoorn.

Uitslag van 5e etappe
Uitslag van Eindklassement

Nieuwsberichten op Bigla Cycling Team website

VIDEO: Samenvatting op RTL7 (overigens kloppen diverse feiten niet)