Vera Koedooder-Twee keer tweede tegen de klok...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Twee keer tweede tegen de klok...

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Twee keer tweede tegen de klok...

Twee keer tweede tegen de klok

00074 SlovenieTwee tijdritten reed Vera dit weekend en beide keren was zilver haar deel. Voor de eerste rit tegen de klok moest ze vrijdag een eind van huis. In Slovenië reed Vera namelijk de Nagrada Ljubljane, een tijdrit die telde als een UCI 1.2 wedstrijd. Ze moest er alleen de Oostenrijkse Martina Ritter van het thuis rijdende Team BTC City Ljubljane voor zich dulden. Zondag was Belgische kampioene Ann-Sophie Duyck de enige die rapper was bij het Wielerfestival Montferland. Beide keren hield Vera het verschil beperkt. Ze werd in Slovenië met dertien seconden achterstand tweede. In 's-Heerenberg was de voorsprong van Duyck slechts vijf tellen.

In Ljubljane vond Vera een mooi parcours en een mooie omgeving. Ze zat met 2 ploeggenoten en begeleiding in een vijf sterren hotel en de route van de tijdrit was simpel; weinig bochten en wat vals plat. "Ik had er dus wel zin in", vertelt ze. "Het was wel erg heet en daardoor was het lastig in de warming up. Zonder koelvest was het zelfs bijna niet te doen. Helaas liep de tijdrit niet zo goed en kreeg ik in het tweede deel last van een gevoelloos, slapend linkerbeen. Een blessure die ik ook al eerder heb gehad. Ook nu waarschijnlijk weer als gevolg van scheef zitten op mijn zadel, waardoor ergens een beknelde zenuw zit. Ik zal dus even de manueel therapeut op moeten zoeken volgende week."

Toch was Vera ook niet ontevreden over de internationaal sterk bezette tijdrit. "Al met al mag ik best tevreden zijn met die tweede plaats. Ik zat maar 13 seconden achter winnares Ritter. Zij is een erkend tijdrijdster en de laatste tijd goed in vorm. Wat ook heel tof was, is dat mijn ploegmaatje Taryn nog net derde werd en we zo met twee Bigla rensters op het podium stonden." We hebben de dag na de tijdrit samen nog een leuke toeristische dag eraan vast geplakt. We zijn voornamelijk naar Ljubljana Old Town geweest, echt heel erg mooi en pittoresk!

Montferland
In 's-Heerenberg stond zondag dus de volgende tijdrit op het programma. Een rit tegen de klok over 14,5 kilometer en daaraan begon Vera al met problemen. "Nadat we zaterdag de tijdritfiets na de reis uit Slovenië uit de doos haalden, bleek een stukje dat bij de zadelpen hoort te ontbreken. Waarschijnlijk is die tijdens de reis met het vliegtuig uit de doos geglipt." Door hulp van onder meer haar oud mechanieker Willi Felix en Wielerhuis De Pedaleur uit Doetinchem werd een oplossing gevonden, waardoor Vera alsnog kon starten.

Optimaal was het niet, want eigenlijk had Vera pas tien minuten voor de start haar fiets goed voor elkaar. "Maar al met al mag ik niet ontevreden zijn. In de laatste paar kilometer zakte mijn zadelpen alsnog een paar centimeter naar beneden, dus dat kostte me ook wel weer tijd. Als ik dan op vijf seconden van de winnares eindig is dat wel even zuur, maar voor dit moment was het dan het maximaal haalbare. Zeker na de zware dag van vrijdag en de reisdag."