Vera Koedooder-Tijd verloren in valpartijen festijn...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tijd verloren in valpartijen festijn...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Tijd verloren in valpartijen festijn...

Tijd verloren in valpartijen festijn

00071 BeNe Ladies Tour 2Hoewel ze er na de zondagochtend verreden tijdrit goed voor stond, is Vera er niet in geslaagd om op het podium te eindigen van de nieuwe BeNe Ladies Tour (internationale UCI 2.2 wedstrijd). Die tweedaagse etappekoers werd zondagmiddag opgeschrikt door een aantal flinke valpartijen en hoewel Vera daar zelf geen direct slachtoffer van werd, mistte ze in de finale van etappe 2b wel de uiteindelijke slag door een valpartij voor haar in volle finale. Daardoor moest ze genoegen nemen met een zevende plaats in het eindklassement.

De dag begon zondag nog goed voor Vera, hoewel ze zelf helemaal niet tevreden was. "Het was een goede uitslag, want ik werd tweede op vier seconden van Zweeds kampioene Emma Johansson, maar ik baalde eigenlijk enorm", vertelt ze. "Voor mijzelf ging het namelijk lang niet goed. Er had meer ingezeten en als je dan maar vier seconden van de winst af zit, is dat gewoon heel zuur. Ik reed 46,3 km/h gemiddeld en wilde vooraf eigenlijk tegen de 47 km/h gemiddeld rijden. Maar mijn bochten gingen gewoon te traag om dit gemiddelde te kunnen halen. Ik steeg wel tien plekken in het klassement en stond zo vierde. Had ik tweehonderdste van een seconde sneller gereden, dan zou ik in dezelfde tijd als Loes Gunnewijk derde hebben gestaan."

In de middagetappe over 86 kilometer (inclusief 8 kilometer kasseien) ging het lange tijd zoals het moest. "Mijn teamgenootjes Lotta en Ashlynn hielden me heel goed van voren en we stormden na 30 kilometer hard af naar een kasseistrook, waar 5 kilometer later de bonificatiesprint lag. Ik reed aan kop van het peloton bij Loes in het wiel, totdat zij wellicht te hard de kasseienbocht in dook om aan te vallen. Gelukkig had ik al wat afstand genomen en kon ik nipt haar val ontwijken. Ik stond helemaal stil, maar kon met de schrik vrij weer verder. Ik vind het wel erg zuur dat nu is gebleken dat Loes een breuk in haar schouder heeft."

"Er waren veel valpartijen, maar het leek erop dat ik het 'crashfestival' goed had overleefd en door het wegvallen van Loes het eindpodium binnen bereik had. Op zo'n drie en een halve kilometer voor de finish was er echter een massale valpartij voor in het peloton. Ik zat in het wiel van Lotta en zij kwam door een andere renster ten val. Ik moest uitwijken en belandde tegen een dijkje, waarna de voorste rensters waren gevlogen. Het gat kreeg ik natuurlijk niet meer dicht in volle finale en werd 20e op achttien tellen van winnares Jolien d'Hoore. Hierdoor zakte ik weg naar de zevende plaats."

Een zuur resultaat dus voor Vera, hoewel ze nog wel het podium op mocht. "Ik won de prijs voor meest strijdlustige renster. Een beetje een troostprijs dus. Dit is erg balen, want anders had ik voor de derde keer dit seizoen op het podium van een 2.2 wedstrijd gestaan. Aan de andere kant mag ik ook blij zijn dat ik niet met blessures naar huis ben gegaan, zoals veel andere rensters dat wel gingen." De eindwinst ging naar Emma Johansson (Orica-AIS) voor Jolien d'Hoore (Lotto-Belisol) en Shara Gillow (Orica-AIS). De volgende belangrijke wedstrijd staat aanstaande zondag alweer te wachten; de nieuwe UCI 1.1 wedstrijd La Course op de Champs Elysees!

Nieuwsbericht op Cyclingonline.nl
Nieuwsbericht op NOS.nl

Volledige uitslag van 2a etappe (tijdrit)
Volledige uitslag van 2b etappe 
Eindklassement BeNe Ladies Tour