Vera Koedooder-Terug in het peloton

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Terug in het peloton

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Terug in het peloton

Terug in het peloton

00058 Gent-Wevelgem 2015aNa een flinke tijd afwezig te zijn geweest, heeft Vera zondag haar rentree weer gemaakt. Ze ging van start in de internationale wedstrijd Gent-Wevelgem en finishte in het peloton. "Het was wel een pittige vuurdoop", zo zegt Vera na afloop. "De eerste veertig kilometer heb ik bij de eerste vijf van het peloton gereden en onze kopvrouwen Iris en Lotta geholpen. De tactiek was om, in verband met de zware weersomstandigheden en vergrote kans op valpartijen, van voren te koersen. Dat was ook belangrijk omdat het peloton uit zo'n 170 rensters bestond."

Met de complete ploeg arriveerde Bigla bij de eerste beklimming van de Kemmelberg. "Daar had ik eigenlijk nog wat meer van voren moeten zitten. Ik zat rond de veertigste plaats, maar juist zo'n tien plekken voor mij ontstond een valpartij. Daardoor stonden de meiden stil en was de weg geblokkeerd. Ik moest zelf eerst vijftig meter omhoog lopen, voor ik de fiets weer op kon. Na de Monteberg kwam ik na een zware achtervolging nog wel weer terug, vooraan in de koers, maar toen reden er negentien meiden weg. Daarbij namens ons Lotta, Iris en Lisa."

Vera behoorde daarna tot het nog maar kleine peloton dat reed vanaf de twintigste plaats. "We gingen voor de overwinning, maar dat zat er helaas niet in. Iris wist er nog wel een nette achtste plaats uit te slepen. Zelf had ik liever de vorm van vorig jaar gehad, toen ik na een super sterke wedstrijd voor de overwinning reed en derde werd. Maar na drie weken last te hebben gehad van een knieblessure, gevolgd door slechts 2 weken training, moet ik hier nu tevreden mee zijn. De komende weken kan ik verder werken aan de vorm en me richten op de volgende koersen."

Klik hier voor de uitslag van Gent-Wevelgem (UCI 1.2).

00058 Gent-Wevelgem 2015 00058 Gent-Wevelgem 2015b