Vera Koedooder-Team leren kennen op Fuerteventura

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Team leren kennen op Fuerteventura

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Team leren kennen op Fuerteventura

Team leren kennen op Fuerteventura

00063 Bigla 2015Op het Spaanse eiland Fuerteventura leert Vera momenteel haar nieuwe ploeggenotes voor het wielerseizoen 2015 kennen. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Playitas Resort, een van de partners van het team. Sinds ruim een week is het Bigla Pro Cycling Team daar neergestreken en er wachten nu nog vier trainingsdagen tijdens het eerste trainingskamp van de ploeg. Het bevalt Vera goed en ze is zeker niet in een wereld vol onbekenden terechtgekomen. "Op de Duitse Lisa Klein en Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio na zijn alle rensters hier", vertelt ze. "De meesten van hen kende ik al. Lotta Lepisto, Nicole Hanselmann en Emilie Aubry bijvoorbeeld al van vorig jaar en ook Annemiek van Vleuten en Iris Slappendel kende ik uiteraard al. Met de anderen heb ik hier in de eerste dagen kennis gemaakt en de sfeer zit er goed in! Het niveau van de groep ligt ook heel hoog, dus dat belooft wat! Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen, om met deze sterke groep de wedstrijden in te gaan!"

In een trainingskamp van twee weken werkt Vera dus toe naar de start van het seizoen. "Dat zal voor mij de Tour of Qatar (3 t/m 6 februari) zijn. Ik ga daar voor de derde keer koersen, nadat ik er ook al reed in 2009 en 2010. Wat ik daarna zal rijden weet ik nog niet precies, maar er zijn wel een aantal speerpunten voor aankomend seizoen. Een aantal van de voorjaarsklassiekers, de Nederlandse kampioenschappen, de World Cup in het Zweedse Vargarda en de WK ploegentijdrit zijn voor mij heel belangrijk."

Het trainen op het Canarische eiland doet Vera overigens al in de nieuwe kleding van het Bigla Pro Cycling Team. De ploeg reed vorig jaar in het wit/rood, maar zal dit seizoen in het blauw met wit de weg op gaan, zo bleek deze week. De trainingsdagen beginnen iedere dag om 7:30u met een half uur corestability, balans & kracht oefeningen voor het ontbijt. Na het ontbijt gaat de groep dan rond 9:00u de fiets op voor 4 tot 5 uur training, meestal in flink heuvelachtig terrein en hele harde wind. "Eigenlijk een ideale voorbereiding voor Qatar, aldus Vera."
 
Voordat Vera met haar 5 ploeggenoten naar Qatar vertrekt, vind volgende week donderdag (29 januari) eerst nog de officiele teampresentatie plaats in Biglen, Zwitserland.